Franţa va desfăşura „progresiv” 2.500 de militari în Mali

0

Franţa va desfăşura ‘în mod progresiv’ 2.500 de soldaţi în Mali pentru a lupta împotriva grupurilor islamiste care ocupă nordul ţării, a declarat o sursă apropiată ministrului francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, informează AFP.

Cu puţin timp înainte, preşedintele francez Francois Hollande a anunţat de la Abu Dhabi că numărul militarilor francezi implicaţi în aceste operaţiuni este de 750 şi urmează să crească.

O coloană de patruzeci de tancuri franceze venite din Cote d’Ivoire a sosit în noaptea de luni spre marţi la Bamako, pentru a se alătura forţelor care luptă împotriva jihadiştilor.

Surse apropiate preşedintelui francez au mai informat că o parte din cei 700 de militari de la baza franceză din Abu Dhabi au fost mobilizaţi, precum şi şase avioane Rafale staţionate la această bază, pentru a participa la operaţiunea Serval din Mali în caz de nevoie.

Numărul persoanelor care s-au refugiat în ţările vecine din cauza conflictului din Mali se apropie de 150.000, a informat marţi Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), iar numărul de persoanelor strămutate în ţară este de aproape 230.000, a precizat Biroul ONU de coordonare a afacerilor umanitare (OCHA).

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.