Hăineală: Nu intenţionez să-mi dau demisia; nu a existat nici un fel de joc de culise

0

Preşedintele CSM, Oana Schmidt-Hăineală, a declarat luni, 14 ianuarie, că nu intenţionează să-şi dea demisia, fiind în exercitarea unui mandat obţinut cu respectarea tuturor procedurilor legale.

„Am o responsabilitate care derivă direct din exercitarea acestui mandat, pe care eu înţeleg să mi-o asum pe deplin. (…) Nu a existat nuci un fel de joc de culise. Alegerea este rezultatul unui vot democratic, care poate să placă sau nu unei minorităţi. Suntem în situaţia în care votul nu place unei minorităţi, vorbim de un număr de şapte judecători. Eu sper din tot sufletul ca colegii mei să-şi conştientizeze responsabilităţile pe care le au în calitate de membru, să depăşească acest moment şi să conştientizeze faptul că vorbim de respectarea tuturor procedurilor legale – lucru care este pe deplin probat – şi să participe la procesul decizional, pentru că acesta este motivul pentru care se află în CSM”, a afirmat Hăineală.

Ea a făcut un apel către colegii din Secţia pentru judecători să conştientizeze rolul mandatului lor, deoarece sistemul judiciar i-a mandatat, i-a votat să-i reprezinte

„Este motivul pentru care primim salariul lunar, să venim la serviciu, să lucrăm, să participăm la şedinţele de plen şi secţii şi să luăm decizii în interesul sistemului judiciar. Deci apelul meu către colegii din Secţia de judecători este un apel la calm, la raţiune, la conştientizarea mandatului de membri CSM şi responsabilităţile care derivă din acesta. Sistemul aşteaptă luarea unor decizii care nu vizează doar conducerea, ci şi managementul sistemului, este vorba de o mulţime de proceduri în derulare, este vorba de problematica resurselor umane pe care o astfel de atitudine nu face decât să le blocheze”, a mai spus şeful CSM.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.