IBM, în topul brevetelor de invenţie din SUA pe 2012, pentru al 20-lea an consecutiv

Gigantul american IBM a înregistrat, în 2012, un număr de 6.748 de brevete de invenţie, ceea ce poziţionează compania pe primul loc în clasamentul de specialitate din Statele Unite ale Americii /SUA/ pentru al 20-lea an consecutiv, a anunţat, într-un comunicat de presă, IBM România.

Invenţiile marca IBM vor permite progrese fundamentale în domenii-cheie, precum analitică, Big Data, cibernetică, cloud, tehnologii mobile, social networking şi software dedicat anumitor medii, precum şi soluţii pentru industriile de retail, banking, asistenţă medicală şi transport.

‘Suntem mândri de acest criteriu de referinţă în materie de creativitate tehnologică şi ştiinţifică, care a luat naştere din angajamentul de un secol al IBM pentru cercetare şi dezvoltare. Mai concret, recordul de patente din 2012 şi cele două decenii de leadership sunt o mărturie a miilor de inventatori geniali ai IBM – întruchipările devotamentului nostru pentru inovaţia care contează, pentru clienţii noştri, pentru compania noastră şi pentru întreaga lume’, a declarat Ginni Rometty, preşedinte şi CEO al IBM.

Potrivit sursei citate, IBM a reuşit să atingă recordul de brevete în anul 2012 cu ajutorul a peste 8.000 de inventatori IBM, din 46 de state diferite din SUA şi 35 de ţări. Inventatorii IBM din afara Statelor Unite au contribuit la aproape 30% din totalul de brevete ale companiei.

În perioada 1993-2012, inventatorii IBM au primit peste 67.000 de brevete în SUA. Numărul de brevete ale companiei a depăşit, anul trecut, totalurile însumate ale Accenture, Amazon, Apple, EMC, HP, Intel. Oracle/SUN şi Symantec.

În topul primilor zece beneficiari de brevete din SUA, conform datelor furnizate de IFI Claims Patent Services, IBM conduce cu 6.748 de brevete, urmat de Samsung (cu 5.081 de brevete), Canon (3.174), Sony (3.032), Panasonic (2.769), Microsoft (2.613), Toshiba (2.446), Hon Hai (2.013), General Electric (1.652) şi LG Electronics (1.624).

Compania IBM este cel mai mare furnizor IT din lume şi cea mai inovativă companie la nivel mondial.

În România, IBM deţine două mari centre: Global Procurement Services Group Romania Remote Delivery Center şi Application Services Global Delivery Center Eastern Europe, ambele cu sediile în Bucureşti.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.