Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis revocarea Alinei Ghica din funcţia de membru CSM

0

Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Galaţi a decis şi votat revocarea judecătoarei Alina Nicoleta Ghica din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, se arată într-un comunicat de presă al Curţii de Apel Galaţi.

Decizia de revocare a judecătoarei Ghica a fost luată cu 29 de voturi ‘pentru’, cinci ‘împotrivă’, o abţinere, iar un vot a fost anulat. Dintre cei 40 de judecători membri ai Adunării Generale, la şedinţă au fost prezenţi 36, a precizat purtătoarea de cuvânt a Curţii de Apel Galaţi, Irina Boldea.

Potrivit unui comunicat de presă, Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Galaţi s-a întrunit în data de 11 ianuarie, ‘conform art. 20, alin. 2 din Regulamentul de ordine interioară a instanţelor judecătoreşti’, iar revocarea din funcţia de membru CSM a judecătoarei Alina Nicoleta Ghica s-a făcut ‘în temeiul art. 55, alin. 4 din Legea 317-2004 republicată’.

Conform declaraţiilor lui Boldea, motivul revocării judecătoarei Ghica a fost ‘îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor încredinţate în calitate de membru CSM’, iar mai multe date se vor putea afla atunci când va fi publicată motivaţia deciziei magistraţilor gălăţeni.

Deşi în ţară, revocarea judecătoarei Alina Nicoleta Ghica a fost iniţiată de Curtea de Apel Cluj,  Irina Boldea a precizat că şedinţa nu a fost convocată la iniţiativa altei instanţe din ţară, ci s-a convocat de către o treime din numărul total al judecătorilor membri în Adunarea Generală.  A fost prima şedinţă a Adunării Generale a Curţii de Apel Galaţi din acest an, iar decizia privind revocarea Alinei Nicoleta Ghica a fost unicul punct pe ordinea de zi, a mai adăugat Irina Boldea.

Judecătoarea Alina Nicoleta Ghica este reprezentanta curţilor de apel din ţară în CSM, aşa cum Cristi Danileţ este reprezentantul judecătoriilor din ţară în CSM.

În urmă cu o săptămână, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a demarat procedura de revocare a judecătorului Cristi Danileţ din funcţia de membru CSM, iar ulterior şi alte judecătorii din ţară, printre care şi cea din Galaţi, au luat aceeaşi decizie.

Alina Nicoleta Ghica  şi Cristi Danileţ urmau să candideze, săptămâna trecută, unul împotriva celuilalt pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, în cadrul unei şedinţe care a fost, însă, amânată.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.