Mehedinţi: Grupare infracţională care a prejudiciat bugetul de stat cu 2 milioane euro, destructurată în urma unor percheziţii

0

Un număr de 22 de percheziţii domiciliare şi la sediile unor firme din Drobeta Turnu Severin şi Strehaia au organizat, marţi dimineaţa, 15 ianuarie, lucrătorii Serviciului de acţiuni speciale din judeţul Mehedinţi în colaborare cu poliţişti ai Inspectoratului Poliţiei Judeţului Timiş.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţului Mehedinţi, Nicolae Lohon, a declarat că descinderile respective, desfăşurate sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, au vizat neutralizarea unei reţele de infractori care în perioada 2008-2012 au evidenţiat în contabilitatea unor entităţi comerciale tranzacţii economice fictive.

‘Conform primelor cercetări valoarea acestora se ridică la 5 milioane euro, iar al prejudiciul creat bugetului de stat se ridică la 2 milioane euro’, a precizat Lohon.

Potrivit sursei citate, cei 15 administratori de firme sunt suspecţi că s-au sustras plăţii TVA-ului şi profitului aferent operaţiunilor economice efectuate. Cercetările continuă şi echipele de poliţişti sunt pregătiţi să întreprindă şi alte acţiuni la sediile altor firme care se vor descoperi că sunt în relaţii cu persoanele implicate în evaziune fiscală şi în alt gen de infracţiuni comerciale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.