Grapini: Bugetul actual nu permite plata contractelor de infrastructură turistică încheiate în ultimii doi ani

0

Actualul buget alocat pentru turism nu permite plata contractelor pentru infrastructură încheiate în ultimii doi ani, motiv pentru care autorităţile consideră că nu pot realiza proiecte de investiţii, a declarat, marţi, 15 ianuarie, la un post privat de televiziune, ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediul de Afaceri, Maria Grapini.

‘În doi ani s-au făcut 16 proiecte în domeniul infrastructurii în turism, iar nouă ne-a rămas acum la minister să plătim. Ne trebuie buget pe 10 ani pentru a plăti facturile restante şi contractele încheiate. Trebuie să facem un pol al turismului adevărat, să avem unde e pârtia şi drum şi cafenea şi parcare. Acum stăm să decontăm contractele încheiate până în prezent şi nu mai putem angaja proiecte de investiţii. Bugetul alocat va fi cheltuit pe facturi tăiate din urmă’, a afirmat Maria Grapini.

De asemenea, oficialul a precizat că obţine cu greu dosarele solicitate de la direcţiile pentru turism.

‘Obţin cu greu dosarele de la direcţiile de turism. Crearea brandului turistic sectorial şi promovarea lui au costat 12 milioane euro. La alte sectoare, cum ar fi textile, modă, le-am făcut prin parteneriate, cu zero lei. Să ne întrebăm unde sunt banii. Eu m-am îngrozit de cum s-au cheltuit banii, voi face raport pentru fiecare’, a adăugat Grapini.

Aceasta a precizat că România nu a obţinut nimic pe parcursul funcţiei deţinute în conducerea Organizaţiei Mondiale a Turismului.

‘România deţine preşedinţia OMT. Ce am câştigat? Că în septembrie se termină. Plătim cotizaţii unde suntem membri. Păi dacă mă duc membru, trebuie să obţin ceva care să ajute. Dar să te duci numai ca să fii membru, să participi la o conferinţă, înseamnă că nu am făcut nimic’, a precizat Maria Grapini.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.