Hugo Chavez face progrese, afirmă vicepreşedintele venezuelean

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, internat din decembrie într-un spital din Cuba, face progrese, a dat asigurări marţi vicepreşedintele Nicolas Maduro, la întoarcerea sa dintr-o vizită la Havana, relatează AFP şi AP.

Preşedintele ‘este pe panta ascendentă, face progrese’, a declarat Maduro pentru mass-media publice, adăugând că acest lucru constituie ‘o mare bucurie’.

Vicepreşedintele Venezuelei, care s-a întâlnit luni cu Chavez în finalul vizitei sale de patru zile în Cuba, a exprimat totodată mulţumiri echipei medicale care s-a ocupat de acesta şi a insistat că şeful statului ‘luptă’, dar nu a dat detalii privind starea sa de sănătate.

Hugo Chavez /58 de ani/, reales în octombrie, nu a putut fi reînvestit la 10 ianuarie, aşa cum era prevăzut, din cauza problemelor de sănătate. Aflat de 14 ani la putere, Chavez nu a mai apărut în public de la plecarea sa în Cuba, la 10 decembrie anul trecut, pentru a fi operat a patra oară de un cancer în zona pelviană. Potrivit ultimului comunicat al guvernului venezuelean, starea sa de sănătate este ‘stabilă’, dar suferă de insuficienţă respiratorie.

Vicepreşedintele Maduro va rosti tradiţionalul discurs privind starea naţiunii, marţi, în faţa parlamentului, în locul preşedintelui Chavez, în conformitate cu Constituţia ţării, a precizat primul vicepreşedinte al Adunării naţionale, Dario Vivas, citat de postul de radio venezuelan.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.