EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Premierul Victor Ponta: Mâine dau prima listă a celor care au locuinţe de protocol şi de serviciu

0

Premierul Victor Ponta a afirmat că va face publică, miercuri, prima listă a celor care deţin locuinţe de protocol şi de serviciu din cadrul Regiei Autonome – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

„Mâine dau prima listă a tuturor celor care au locuinţe de protocol şi de serviciu. Absolut toţi, nu există nicio excepţie de pe listă – cu funcţia, suprafaţa şi cât plăteşte chiria. Mi-a promis secretarul general că până la sfârşitul săptămânii am lista cu persoanele juridice – fundaţii, asociaţii, iar până luni am lista cu toate vilele de protocol care sunt ale RA-APPS”, a afirmat marţi Victor Ponta, la Realitatea TV.

Premierul a menţionat că va cere să se stabilească cu exactitate categoriile de beneficiari ai locuinţelor de serviciu, fiind de părere că acestea trebuie să se limiteze la „miniştri şi eventual secretarii de stat”.

„Sunt cam mulţi care sunt asimilaţi. Sunt o mulţime de oameni din diverse instituţii. Sunt şi persoane care nu au locuinţe de serviciu, ci pur şi simplu contracte de închiriere, unii cu chirii destul de mari”, a precizat Victor Ponta.

În context, el a afirmat că senatorul Mircea Geoană plăteşte o chirie de 3.200 de euro pentru locuinţa de la RA-APPS.

„Orice guvern din lume are câţiva demnitari – nu prea mulţi, dar le stabilim rangul: consilier prezidenţial, care e la rang de ministru – pentru aceştia ţin 20-30-50 de apartamente şi din cele Dumnezeu ştie câte vile de protocol ţinem zece ca preşedintele, preşedintele Senatului, primul-ministru să meargă la Neptun sau la Predeal sau la Covasna. Restul trebuie vândute”, a spus Victor Ponta.

Premierul a mai afirmat că Executivul „nu este agenţie imobiliară şi nici nu este un bun administrator de agenţie imobiliară”.

Victor Ponta a anunţat pe 7 ianuarie că va fi publicată pe site-ul Guvernului lista completă a celor care beneficiază de locuinţă de la Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.