Siria: Cel puţin 80 morţi în două explozii la universitatea din Alep

Peste 80 de persoane au fost ucise şi 160 rănite într-o dublă explozie care a zguduit marţi sediul Universităţii din Alep, al doilea oraş din Siria, într-o zonă controlată de trupele guvernamentale, transmite AFP, citând surse oficiale şi medicale.

„Bilanţul atentatului terorist care i-a vizat pe studenţii noştri în prima zi de examene se ridică deocamdată la 82 de martiri şi peste 160 de răniţi”, a declarat guvernatorul provinciei, Mohammad Wahid Akkad.

Potrivit unui medic de la spitalul universitar, exploziile au făcut peste 80 de morţi şi 160 de răniţi.

La rândul său, directorul Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), Rami Abdel Rahmane, a anunţat că există cel puţin 52 de persoane ucise în cele două explozii, şi numeroşi răniţi, astfel încât bilanţul victimelor ar putea creşte. Acestea sunt studenţi şi refugiaţi.

Rebelii şi regimul sirian s-au acuzat reciproc de acest masacru.

Agenţia oficială Sana a relatat că „două rachete au fost trase de grupări teroriste” asupra universităţii aflate în vestul oraşului.

Alep, situat în nordul Siriei, este divizat din luna iulie între cartierele aflate în mâinile rebelilor şi cele controlate de armată. În pofida luptelor, universitatea şi-a deschis porţile la mijlocul luni octombrie.

La începutul iernii, mai multe ONG-uri au anunţat că aproximativ 30.000 de refugiaţi din calea luptelor şi-au găsit adăpost la Alep.

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.