Celulă de criză la MAE: România între ţările care au ostatici în Algeria

0

– Ambasadorul algerian a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti pentru a discuta situaţia ostaticilor din Algeria, a anunţat joi, 17 ianuarie 2013, secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, precizând că la nivelul instituţiei diplomaţiei s-a constituit o celulă de criză după ce autorităţile algeriene au confirmat că România se află între statele de provenienţă a ostaticilor.

„În cursul dimineţii de ieri, Ambasada României în Alger a informat centrala MAE cu privire la desfăşurarea unor evenimente de tip armat în zona de est a Algeriei, la frontiera cu Libia, unde se află un complex petrolier operat de o companie multinaţională.

Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile algeriene şi misiunile diplomatice acreditate în Alger a rezultat un număr neprecizat de ostatici din mai multe state, printre care şi România”, a spus Robert Cazanciuc, fără a preciza dacă între ostatici se află mai mulţi români.

Angajaţi ai companiei sunt ţinuţi ostatici de iniţiatorii atacului armat, a mai spus Cazanciuc.

„Ca urmare a informărilor primite din Alger, MAE a decis constituirea la nivelul MAE a celulei de criză care se află în contact permanent cu autorităţile române competente”, a subliniat oficialul MAE.

Ambasada României la Alger face parte dintr-un grup de monitorizare constituit la nivelul misiunilor diplomatice acreditate la Alger. Ambasadorul algerian la Bucureşti a fost convocat la MAE pentru a se stabili cele mai adecvate forme de cooperare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.