România, locul II în UE la creşterea lucrărilor de construcţii, în noiembrie

0

– România se situează pe locul doi în UE la creşterea lucrărilor de construcţii în noiembrie 2012 comparativ cu luna precedentă, în condiţiile în care volumul lucrărilor de construcţii a înregistrat un declin de 0,9% în Uniunea Europeană şi de 0,4% în zona euro, arată datele prezentate joi, 17 ianuarie 2013, de Oficiul european de statistică (Eurostat).

Potrivit datelor disponibile, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în opt state membre şi a crescut în şase ţări membre (inclusiv în România). Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Italia (minus 3,4%), Marea Britanie (minus 2,7%) Polonia şi Portugalia (ambele cu minus 1,5%) iar cele mai mari creşteri s-au înregistrat în Slovenia (14,9%), România (5,1%) şi Suedia (2,2%).

În ritm anual, în noiembrie 2012 comparativ cu noiembrie 2011, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 4,7% în zona euro şi cu 5,9% în Uniunea Europeană.

Potrivit datelor disponibile, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în 10 state membre şi a crescut doar în patru ţări membre: Spania (10,3%), Suedia (5,5%), România (1,4%) şi Bulgaria (1,2%). Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Slovenia (minus 20,4%), Italia şi Portugalia (ambele cu minus 17,9%) şi Slovacia (minus 13,1%).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.