EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Christine Lagarde cere continuarea reformelor pentru a sprijini creşterea economică

0

Statele lumii trebuie să avanseze cu reformele şi măsurile fiscale, în special în SUA şi Europa, pentru a reduce incertitudinile privind stagnarea creşterii, a afirmat joi seară directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, avertizând că economia mondială de-abia a evitat criza anul trecut, transmite Reuters.

Criza datoriilor din zona euro şi ‘prăpastia fiscală’ din SUA ar fi putut stopa creşterea economiei, o evoluţie care a fost evitată prin decizii luate în ultimul moment, a apreciat şeful FMI, care a cerut SUA să-şi majoreze plafonul de creditare şi Europei să continue consolidarea fiscală.

‘Cu siguranţă, a fost evitat colapsul în multe colţuri ale lumii’, le-a declarat reporterilor Christine Lagarde în prima conferinţă de presă din 2013, exprimându-şi îngrijorarea că autorităţile ar putea slăbi ritmul adoptării reformelor datorită atenuării presiunilor financiare şi a uşoarei redresări a economiei. ‘Este important să continuăm politicile de reformă pentru a stopa incertitudinile. Încă sunt multe de făcut’, a explicat oficialul FMI.

În Europa, susţine Christine Lagarde, au fost realizat anul trecut progrese pentru rezolvarea crizei datoriilor dar trebuie extinse reformele pentru crearea unei uniuni bancare. Încrederea a revenit în Grecia, epicentrul crizei datoriilor, dar ar putea dura un an înainte ca FMI să aprecieze dacă Atena adoptă măsurile de austeritate şi reformă l-a care s-a angajat în schimbul pachetului de asistenţă financiară, susţine şeful FMI.

Economiile emergente se descurcă mai bine, apreciază Christine Lagarde, care a avertizat autorităţile din aceste state să analizeze cu atenţie efectele negative ale problemelor cu care se confruntă ţările dezvoltate.

Parlamentarii americani au ajuns în ultimul moment la un acord pentru a evita ‘prăpastia fiscală’, respectiv cele 600 miliarde de dolari în majorări de taxe şi reduceri de cheltuieli care ar urma să intre în vigoare în 2013.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.