Compania Cirque du Soleil, victimă a crizei, va concedia până la 400 de persoane

0

Cirque du Soleil, care jongla cu milioanele în 2011, urmează să concedieze până la 400 de persoane. Criza economică se reflectă chiar şi asupra saltimbancilor, compania anunţând miercuri că va suprima până la 400 de locuri de muncă, cea mai mare parte de la sediul din Montreal, scrie Le Figaro.

Motivele ar fi puterea dolarului canadian, criza economică mondială şi creşterea costurilor de producţie ale spectacolelor sale. Creată în 1980 de Guy Laliberte, trupa Cirque du Soleil a înregistrat o ascensiune incredibilă, ajungând una din cele mai mari companii de spectacole din lume.

Cu aproape 5.000 de salariaţi din care circa 1.300 de artişti, compania a avut o cifră de afaceri de un miliard de dolari în 2011. De atunci, trei spectacole, pe care directorul de relaţii publice al multinaţionalei de divertisment, Renee-Claude Menard, nu le-a nominalizat, au mers ‘mai puţin bine decât am prevăzut’ din ‘diferite motive’.

Dna Menard a dezminţit, la o întâlnire cu presa, că Cirque ar fi ‘în criză’, dar a recunoscut că 2012 a fost primul an din istoria companiei în care nu s-a înregistrat profit. Cu un an înainte, profiturile trupei se cifrau la 250 milioane de euro. Cele 400 de persoane ce urmează să fie concediate din toate sectoarele companiei se adaugă celor 50 de desfiinţări de posturi efectuate de Crăciun.

Purtătoarea de cuvânt a Cirque du Soleil a precizat că se doreşte reducerea drastică a costurilor, de 50 milioane de dolari pe spectacol, pentru fiecare urmând să se cheltuiască între 25 şi 30 milioane de dolari.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.