IllumiRoom: sistemul care transformă întreaga cameră într-un ecran

0

Dacă ai vrut vreodată să recreezi decorul de la cinema în sufrageria ta sau dacă te-ai întrebat vreodată cum ar arăta în realitate tehnologia din filmul Star Trek, s-ar putea să fii foarte aproape de îndeplinirea viselor tale, relatează DailyMail.co.uk.

Microsoft a dezvăluit un prototip uluitor al unui proiector şi al unui scanner care poate transforma o întreagă cameră într-un ecran, extinzând ambianţa vizuală în afara televizorului.

Proiectul IllumiRoom de la Microsoft Research a fost prezentat într-un clip promoţional cu adevărat incredibil.Microsoft a refuzat să dezvăluie detalii referitoare la modul în care funcţionează sistemul înainte de a fi prezentat la o conferinţă de grafică pe calculator ce va avea loc în luna aprilie a acestui an.

Totuşi, reprezentanţii companiei au spus că: “Sistemul augmentează zona înconjurătoare a televizorului prin intermediul unor imagini proiectate pentru a îmbunătăţi experienţa tradiţională a divertismentului în camera de zi, în încercarea de a face cât mai insesizabile graniţele dintre lumea virtuală şi cea reală”.

IllumiRoom foloseşte un senzor Kinect pentru a scana întreaga cameră, astfel încât să poată crea un “holospaţiu” perfect, iar datele obţinute astfel, combinate cu imaginile de pe ecran se reflectă într-un conţinut complet nou proiectat ca o prelungire a informaţiilor de pe televizor.

“Sistemul nostru poate schimba aspectul camerei, poate induce o mişcare aparentă, poate extinde câmpul vizual şi activează o experienţă complet nouă în lumea jocurilor. Sistemul nostru foloseşte aspectul şi geometria camerei (capturată de Kinect) pentru a adapta proiecţiile vizuale în timp real fără a fi nevoie de personalizarea graficii.”

“Kinect va fi capabil să recunoască şi mobila din cameră, fie încorporând mesele şi scaunele direct în joc, fie mascându-le prin adaptarea rezultatului video astfel încât să facă obiectele invizibile

Ceea ce se vede în videoclip a fost înregistrat în direct şi nu este rezultatul nici unui efect special adăugat în post-producţie.

Firma a brevetat gadgetul anul trecut, dar a refuzat să dezvăluie detalii despre tehnologia în sine.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.