EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

MAI: Olanda şi Germania, dispuse să reia discuţiile despre aderarea României la Schengen, după publicarea raportului MCV

0

Olanda şi Germania şi-au arătat disponibilitatea în a relua discuţiile referitoare la aderarea României la Spaţiul Schengen, după publicarea raportului MCV, precizările fiind făcute în cadrul întrevederilor organizate joi în marja Consiliului JAI la care a participat ministrul Afacerilor Externe, Radu Stroe, informează MAI.

„Dialogul cu miniştrii olandez şi german s-a concentrat pe un schimb de idei şi puncte de vedere circumscris finalizării procesului de aderare a României la spaţiul Schengen, demnitarul român reiterând dorinţa ca la 7 martie 2013, cu ocazia Consiliului JAI, să fie adoptată Decizia de eliminare a controalelor la frontierele interne aeriene şi maritime. Omologii din Germania şi Olanda au arătat deschidere şi disponibilitate spre dialog în sensul adoptării Deciziei, precizând că după publicarea raportului MCV, vor relua discuţiile la nivel intern, pe palierul guvernamental şi parlamentar, în legătură cu acest subiect”, informează Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat de presă remis joi .

Totodată, în discuţiile cu cele două părţi, s-au evidenţiat relaţiile foarte bune de cooperare la nivel operativ şi s-a reiterat disponibilitatea de a trimite în Olanda şi Germania poliţişti români care să lucreze împreună cu colegii lor.

De asemenea, la o întrevedere cu delegaţia Republicii Irlanda, cele două părţi au semnat un acord interguvernamental privind cooperarea în prevenirea şi combaterea traficului ilicit de droguri, spălării banilor, criminalităţii organizate, traficului de persoane, terorismului, finanţării terorismului şi a altor infracţiuni grave.

„Acest moment a avut o semnificaţie aparte în ansamblul relaţiilor bilaterale, în contextul deţinerii de către Republica Irlanda a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”, se arată în comunicat.

Prevederile noului acord se circumscriu priorităţilor UE, fiind vizate prevenirea şi combaterea traficului de droguri, protecţia datelor personale, precum şi destructurarea organizaţiilor suspectate de a fi implicate în contrabanda cu produse de tutun, cu bunuri de valoare istorică sau artistică aparţinând patrimoniilor culturale ale României şi Irlandei sau patrimoniului cultural internaţional.

Ministrul Radu Stroe, a avut joi o serie de întrevederi bilaterale organizate în marja Consiliului JAI, cu delegaţiile participante din Germania, Olanda şi Republica Irlanda.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.