Maşina electrică veche de 103 ani

0

O maşină electrică ruginită, veche de 103 ani, care a fost scoasă din uz, este estimată la un preţ de 50.000 de lire sterline, deoarece s-a dovedit a fi mult mai evoluată decât tehnologiile existente în acea perioadă, relatează DailyMail.co.uk.

În timp ce, astăzi, maşinile electrice sunt prezentate ca fiind modul de transport al viitorului, o versiune rudimentară a acestui tip de vehicul a fost fabricată la începutul secolului 20.

Având un aspect asemănător cu o combinaţie între un automobil din desene animate şi o maşină de golf, maşina putea atinge o viteză maximă de 40 de kilometri pe oră. Putea parcurge o distanţă de 160 de kilomeri, dar trebuia să fie conectată la un încărcător înalt de 1,8 metri înainte de fiecare călătorie.

Fabricarea maşinii s-a încheiat în anii ’20, când producţia în masă a maşinii care funcţiona pe bază de petrol a depăşit tot ce exista pe piaţă în acest domeniu.

Modelul D Detroit Electric din 1910 costa aproximativ 1.500 de lire sterline, echivalentul a 85.000 de lire în zilele noastre.

Maşinile electrice din zilele noastre, cum ar fi modelul LEAF de la Nissan, au un preţ de aproximativ 25.000 de lire sterline. La începutul secolului 20, maşina electrică era preferată de consumatori în favoarea tuturor versiunilor care funcţionau pe bază de petrol, deoarece era mult mai uşor de condus şi mult mai silenţioasă.

Henry Ford, fondatorul companiei Ford Motors, a cumpărat două maşini electrice Detroit pentru soţia sa Clara, exact din acest motiv.

Rupert Banner, un specialist auto de la licitaţia Bonhams a spus că “toate maşinile electrice sunt la modă acum, dar Detroit Electric o ducea foarte bine cu acest tip de autovehicul în urmă cu peste 100 de ani”.

“Compania a devenit cel mai de succes producător de maşini electrice, iar aceasta este o versiune extrem de veche a ceea ce au produs. Erau foarte populari în anii ’20. Această maşină are acelaşi interior pe care îl avea pe atunci şi a fost păstrată foarte bine. Este ca şi cum te-ai întoarce înapoi în timp. S-a aflat într-un muzeu timp de foarte mulţi ani. Maşina este una foarte interesantă şi încă deţine unitatea de transformare originală, ceea ce o face un exponat extrem de rar. Arată ca şi cum ar putea alimenta o întreagă reţea electrică, atât este de mare.”

Maşina are încărcătorul original, iar experţii cred că va reprezenta un proiect de restaurare foarte interesant pentru noul proprietar.

Detroit Electric a fost un brand auto american produs de Compania Anderson Electric Car din Detroit, Michigan. Compania a devenit nefuncţională în 1939. În ultimii ani, Detroit Electric s-a aflat în negocieri cu diferite companii din China şi Malaezia pentru a reînvia marca.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.