România reintră pe un ciclu favorabil de creştere economică în al doilea semestru, susţine ministrul economiei

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat joi că estimările echipei sale indică, pentru a doua jumătate a anului, o creştere economică pozitivă pentru România.

„Eu cred că România reintră pe un ciclu favorabil de creştere economică în al doilea semestru şi contribuţia investitorilor străini este foarte importantă din acest punct de vedere”, a declarat ministrul Economiei.

În continuare, Varujan Vosganian a arătat că Guvernul din care face parte va răspunde investitorilor străini „prin angajamentul de a face (în România – n.r.) un mediu economic prietenos, transparent şi predictibil”.

Banca Mondială estimează, în raportul ‘Global Economic Prospects’ publicat miercuri, că România va înregistra o creştere economică de 1,6% în 2013, de 2,2% în 2014 şi de 3% în 2015, faţă de un avans economic estimat de 0,6% în anul 2012.

Potrivit ministrului delegat pentru buget, Liviu Voinea, la elaborarea bugetului pe 2013 autorităţile române au luat în calcul, pe o abordare mai prudentă, o creştere economică de 1,8%. Guvernul estimează că România a înregistrat o creştere economică de 0,7% în 2012.

Ministrul Economiei a participat, joi, la lansarea Asociaţiei Româno-Belgiene de Afaceri – BEROBA.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.