EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

După doi ani de absenţă, designerul John Galliano s-ar putea întoarce în lumea modei

0

După doi ani de absenţă, designerul John Galliano s-ar putea întoarce în studioul de creaţie, fiind invitat pentru câteva săptămâni la New York de Oscar de la Renta pentru a se ‘reaclimatiza’, scrie vineri cotidianul de specialitate Women’s Wear Daily (WWD), citat de AFP.

‘Eu şi John ne cunoaştem de ani de zile, îi admir mult talentul’, a explicat Oscar de la Renta pentru WWD. ‘A lucrat din greu, mult timp, la recuperarea sa, sunt fericit să îi dau posibilitatea de a intra din nou în lumea modei şi de a se reaclimatiza cu un mediu în care a fost atât de creativ’, a adăugat celebrul designer dominican.

‘Toată lumea are dreptul la o a doua şansă, mai ales cineva atât de talentat precum John’, a afirmat de la Renta, adăugând că fostul director artistic al casei Dior, care a urmat o cură de dezintoxicare, ‘a făcut tot ce trebuie’.

Potrivit WWD, Galliano (52 de ani), a fost invitat la New York în studioul lui Oscar de la Renta ‘în următoarele trei săptămâni’.

Cariera lui Galliano, considerat a fi una din cele mai mari talente ale generaţiei sale, s-a prăbuşit după ce designerul a proferat insulte antisemite la adresa a două femei într-o cafenea pariziană, pentru care a fost condamnat la o amendă de 6.000 de euro cu suspendare în septembrie 2011, la Paris.

Dior îl concediase în martie 2011, după 15 ani petrecuţi la celebra casă de modă, care îl propulsase în vârful brandurilor de lux. Excentricitatea sa pur ‘britanică’, perfecţionismul său şi o energie creatoare ieşită din comun au făcut mult timp din defilările sale apogeul colecţiilor pariziene de modă.

Vara trecută, lui Galliano i-a fost retrasă Legiunea de Onoare printr-un decret.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.