Iulia Timoşenko suspectată că a organizat asasinarea unui deputat

0

Parchetul General al Ucrainei o suspectează pe fosta şefă a guvernului ucrainean Iulia Timoşenko, deja încarcerată în urma unei condamnări pentru abuz de putere, că a organizat asasinarea unui deputat în anul 1996, a anunţat vineri seară procurorul general, Viktor Pşonka, citat de Interfax şi RIA Novosti.

‘Elementele anchetei arată că Timoşenko a pus la cale acest asasinat împreună cu Pavel Lazarenko’, şi el un fost premier ucrainean, în prezent deţinut în SUA pentru spălare de bani, a declarat procurorul general la o conferinţă de presă.

El a adăugat că, potrivit anchetei, foştii premieri Iulia Timoşenko şi Pavel Lazarenko au plătit 2.800.00 de dolari pentru asasinarea deputatului şi omului de afaceri Evgheni Şcerbania.

Iulia Timoşenko a fost condamnată în luna octombrie 2011 la şapte ani de închisoare, după ce a semnat, fără acordul guvernului pe care-l conducea, un contract de import de gaze naturale ruseşti, considerat păgubos pentru Ucraina.

În aprilie 2012, justiţia de la Harkov a început să examineze al doilea dosar pe numele fostului premier, Iulia Timoşenko fiind acuzată de infracţiuni financiare, comise în anii 1990, pe vremea când conducea corporaţia ‘Sistemele Energetice Unice ale Ucrainei’ /SEUU/. Potrivit acuzaţiei, compania condusă la acea vreme de Timoşenko nu a plătit impozite în valoare de 85.200 de dolari, iar în total activitatea SEUU a adus statului ucrainean pierderi în valoare 3,75 milioane de dolari.

Învinsă de Viktor Ianukovici în alegerile prezidenţiale din anul 2010, Iulia Timoşenko vede în aceste acţiuni ale justiţiei ucrainene acte de răzbunare menite să o elimine din viaţa politică.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.