Valeriu Zgonea: Nu se creează o „super imunitate” pentru niciun parlamentar

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri seara, referitor la imunitatea parlamentară, că prin modificările aduse la Statutul senatorilor şi deputaţilor procedura este una clară, respectă Constituţia României şi nu se creează o „super imunitate” pentru niciun parlamentar.

„Am discutat cu colegii din Parchetul General. (…) Procedura este una clară, respectă Constituţia României, legislaţia în vigoare şi nu creăm o super imunitate pentru niciun parlamentar. Creăm o procedură în aplicare legii şi asta e un lucru important şi nu mai dorim să fie o practică neunitară, adică Parchetul General o dată îmi trimitea toate probele dintr-un dosar, altădată îmi trimitea numai rechizitoriul. Noi suntem interesaţi să avem explicaţia măsurii de reţinere şi de percheziţie sau de arestare preventivă pentru deputat sau senator fără a intra în alte detalii care nu fac obiectul analizei noastre. Parlamentul nu judecă pe fond, instanţa hotărăşte acest lucru”, a spus Zgonea.

Citeste si:  Preşedintele Camerei Deputaţilor a primit în 2013 cadouri de la demnitari în valoare de peste 3.000 de euro

El a mai adăugat că cererea care este înaintată de Ministrul Justiţiei nu trebuie să conţină elementele de fond. „Noi nu suntem interesaţi de elementele de fond”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata