Cel mai dăunator aliment pentru sănătatea omului

[block]1[/block]

Pentru cei care sunt preocupaţi de sănătate, iată câteva lucruri care îi vor pune pe gânduri:

1. CARNEA CONSUMĂ ENERGIE VITALĂ, în procesul digestiei, în loc să o genereze. Proteina animală este un lanţ de aminoacizi, care trebuie întâi descompus în elemente constitutive, pentru ca organismul să o poată folosi. Asta presupune eforturi energetice uriaşe. Cu alte cuvinte în loc sa-ţi dea, îţi fură din energie.

2. CARNEA CONŢINE ADRENALINĂ ÎN CANTITĂŢI MARI (secretată de groaza animalelor sacrificate) care epuizează glandele suprarenale umane şi duce în timp la hipertensiune. Adrenalina provoacă furie şi agresivitate celui care consumă carne.

3. CARNEA E TOXICĂ, datorita acidului uric (care provoacă guta), acidul fosforic şi acidul sulfuric, formaţi în procesul de digestie şi metabolismul proteinelor din carne. Aceşti acizi au o acţiune iritantă şi inflamatoare asupra ţesuturilor.

4. CARNEA ELIMINĂ CALCIUL din organism, datorită azotului din compoziţia proteinei din carne, cu conţinut bogat în fosfor.

Citeşte mai departe pe [block]0[/block]

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Eugen spune

    1. Orice proteina animala sau vegetala este un lant de aminoacizi care trebuie descompus pentru a fi asimilata de organism, in primul rand, iar in al doilea rand aminoacizii din proteine (indiferent de origine) au rol plastic si nu rol energetic. Pentru energie organismul are la dispozitie glucidele si lipidele (sau neaos zaharurile si grasimile)
    2. In privinta adrenalinei nu stiu daca exista studii care sa confirme sau sa infirme aceasta
    3. Acidul uric este un produs secundar rezultat din descompunerea aminoacizilor atunci cand acestia sunt in exces (consum exagerat de carne) si care intr-adevar sunt daunatori prin acumularea sub forma de urati in articulatii si calculi renali
    4. Orice proteina contine azot deoarece aminoacizii sunt compusi organici ai azotului, iar in ceea ce priveste fosforul el face parte din „bateria” energetica a oricarui organism sub forma de ATP si ADP si din cate stiu eu oasele sunt formate din fosfat de calciu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.