Ninsoarea a perturbat traficul aerian pe aeroporturile din Paris: 40% din zboruri, anulate

0

Traficul aerian a fost puternic perturbat duminică dimineaţă din cauza căderilor masive de zăpadă pe aeroporturile pariziene Roissy (Charles De Gaulle) şi Orly, unde 40% din zboruri au fost anulate la cererea Direcţiei Generale a Aviaţiei Civile (DGAG), transmite AFP, cu referire la Direcţia Aeroporturilor din Paris (ADP).

‘Aşa cum era de aşteptat, traficul este perturbat. Anularea a circa 40% din zboruri solicitată de DGAG a fost pusă în aplicare’, a indicat agenţiei de presă menţionate o purtătoare de cuvânt a ADP, care recomandă pasagerilor să nu se deplaseze la aeroport înainte de a se asigura că zborul lor a fost menţinut.

‘În momentul de faţă, nu există întârzieri sau anulări în cazul zborurilor suplimentare, dar ninsoarea se va intensifica, probabil, în cursul dimineţii’, a adăugat aceeaşi purtătoare de cuvânt. Potrivit acesteia, ‘perturbări suplimentare sunt posibile’.

Cu toate acestea, situaţia era totuşi ‘calmă’ duminică dimineaţă pe aeroporturile Roissy şi Orly, unde au fost create centre de criză, întrucât anularea zborurilor fusese anticipată de companii în urma previziunilor meteorologice.

‘În dimineaţa aceasta există dificultăţi şi în ceea ce priveşte accesul’ la aeroporturi, a precizat purtătoarea de cuvânt deja menţionată.

DGAG a cerut încă de sâmbătă companiilor aeriene să reducă ‘preventiv’ cu 40% programul lor de zboruri pe Roissy şi Orly duminică, în contextul unor aşteptate căderi masive de zăpadă.

Air France a anunţat, la rândul său, că va asigura zborurile sale pe distanţe lungi pe ansamblu în ciuda ninsorii abundente, dar numai 60% din zborurile sale pe distanţe scurte sau de curierat mediu sunt efectuate de pe cele două aeroporturi pariziene. Compania a avertizat de asemenea că sunt posibile anulări sau întârzieri ale unor zboruri pe parcursul zilei.

Cincizeci şi trei de departamente din nord şi sud-vestul Franţei au fost plasate duminică sub cod portocaliu de intemperii de către Meteo France, din cauza ninsorilor şi a poleiului. În partea centrală a ţării, se înregistrează şi mai grave perturbări ale traficului, unde cantitatea precipitaţiilor se estimează să ajungă între 15 şi 20 cm.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.