EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Noul timbru de mediu: De ce poate fi mai avantajoasă o maşină second-hand decât una nouă

1

Noul timbru de mediu, care va intra cel mai probabil în vigoare în următoarele luni, va ridica din nou problema alegerii între achiziţia automobil nou şi achiziţia unuia la mâna a doua, scrie zf.ro.

Potrivit declaraţiilor premierului Victor Ponta, timbrul de mediu va fi calculat inclusiv în funcţie de valoarea maşinii, pentru a nu se mai ajunge la taxe de câteva ori mai mari decât valoarea automobilului.

Majoritatea cazurilor în care cineva doreşte un automobil dispune de aproximativ 5.000 de euro. Cu aceşti bani poate lua un împrumut de la o bancă pentru achiziţia unui automobil nou cu o valoare de 10.000 de euro, utilizând cei 5.000 de euro ca avans, sau poate cumpăra direct unul la mâna a doua cu suma existentă.

În sistem leasing, potrivit calculatorului online de pe site-ul oficial, cu un avans de 4.900 de euro se va plăti o rată lunară de 107,7 euro timp de cinci ani pentru a achita maşina şi o valoare reziduală de 0,10%.

Care este alternativa? Un automobil second-hand de 5.000 de euro. Acesta va avea între doi şi cinci ani vechime şi automat (cu puţine excepţii cum ar fi marca Kia care oferă opt ani garanţie) nu vor mai fi în perioada de garanţie şi implicit va putea fi reparat sau se vor putea efectua reviziile obligatorii şi în service-uri multimarcă. În plus, o asigurare de tip Casco nu mai este obligatorie.

O taxă de mediu nu este în vigoare în România aşa cum este în Europa de Vest, aşa că nu va conta dacă automobilul este Euro 4 în loc de Euro 5. Per total, clientul va putea economisi câteva mii de euro.

Care sunt riscurile? În România nu este caz penal dacă cineva modifică numărul de kilometri parcurşi de un automobil aşa cum este în Vest, o astfel de „intervenţie” fiind considerată înşelăciune. Aşadar, dacă maşina este adusă din afară există riscul ca un automobil de patru-cinci ani să nu aibă sub 100.000 km cum pretinde vânzătorul, ci chiar şi 300.000 km.

Odată cu o nouă reducere a taxei de poluare/timbru de mediu există şansa ca piaţa de second-hand să crească şi mai mult, iar cea a maşinilor noi să înregistreze o nouă scădere.

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. taxa spune

    dece nu o introduce odata dece inceraca si acum in ultimul ceas sa mai faca niste bani sunt niste mafioti toti astia din guvern stiu ca ce este acum nu este bun dar nu vin sa aduca ceva nou mai stai un pic ca poate mai pica ceva la buget poate mai dau niste prosti niste bani dece sa o dam asa de repede ……….MAFIOTIII

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.