Reuniune internaţională privind situaţia din Mali pe 5 februarie, la Bruxelles

0

O reuniune internaţională privind situaţia de securitate din Mali va avea loc pe 5 februarie la Bruxelles, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate Catherine Ashton, în cadrul briefingului de presă cotidian.

Conferinţa va avea loc peste două săptămâni la Bruxelles şi va reuni reprezentanţi ai ONU, ai Uniunii Africane şi ai ECOWAS (Comunitatea economică a statelor din vestul Africii).

‘Ne-am oferit să găzduim la 5 februarie o reuniune ministerială a grupului internaţional de sprijin şi de monitorizare a situaţiei din Mali’, a afirmat purtătorul de cuvânt Michael Mann.

UE a stabilit un mecanism de contact pentru a canaliza sprijinul pentru forţa de intervenţie a statelor vest-africane care este trimisă în Mali. Mecanismul în cauză va gestiona toate ofertele de sprijin logistic şi cererile din partea acestei forţe de intervenţie – Misiunea Internaţională de Sprijin pentru Mali (MISMA).

Comandantul francez al misiunii UE de formare a armatei maliene, generalul Francois Lecointre, va ajunge în Mali luni, după ce sosirea sa la destinaţie a fost întârziată de condiţiile meteorologice nefavorabile. ‘Experţii tehnici vor fi şi ei acolo şi deci se va putea începe activitatea misiunii de instruire’, a adăugat Michael Mann.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.