EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,30 RON
(0%)
GBP
5,37 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,76 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,99 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(0%)

Uleiul de pin, un excelent remediu împotriva oboselii

Legătura dintre uleiul de pin şi o stare de sănătate generală bună este cunoscută din timpuri străvechi, fiind asociată cu proprietăţile dezinfectante ale uleiului. De fapt, uleiul de pin a fost foarte apreciat de părintele medicinei occidentale, Hipocrate, care a subliniat efectele puternice de vindecare pe care acest produs le are asupra sistemului respirator uman. De asemenea, nativii americani foloseau acele de brad în construcţia paturilor pentru a preveni apariţia ploşniţelor şi a păduchilor.

Uleiul de pin sau de brad, obţinut în urma extragerii uleiurilor esenţiale din acele copacului, este un ajutor medicinal puternic. Asemănător cu uleiul de eucalipt şi din copac de ceai, extractul de pin este un agent anti-septic extrem de puternic. De asemenea, are proprietăţi anti-microbiene, anti-bacteriene, insecticide, analgezice, diuretice, aromatice şi anti-inflamatoare, ceea ce face uleiul de pin un produs incredibil, pe care trebuie să îl ai în casă.

Capacităţile sale dezinfectante şi anti-virale sunt asociate cu un conţinut ridicat de fenoli, substanţe chimice din plante acide care luptă împotriva microbilor şi ţin la distanţă bolile. De asemenea, uleiul de pin are şi un efect de vindecare asupra sistemului endocrin şi ajută la curăţarea pielii de impurităţi.

 

Wakeup-world.com prezintă şi opt beneficii pentru sănătate ale uleiului de pin:

1. Anti-inflamator puternic

Din cauza proprietăţilor sale analgezice, uleiul de pin acţionează ca un anti-inflamator în cazul oamenilor care suferă de dureri ale articulaţiilor, de artrită şi reumatism. Folosit local, poate ajuta şi la ameliorarea durerilor musculare generale. Adăugă uleiul de pin  în apa caldă din cadă sau la un ulei de masaj, cum ar fi cel de cocos sau de migdale.

2. Expectorant

Uleiul esenţial de pin poate ajuta şi la ameliorarea congestiei şi acţionează ca un expectorant, ajutând organismul să desfacă mucusul şi să îl îndepărteze de pe plămâni. De asemenea, reduce incidenţa infecţiilor sinusurilor.

3. Îngrijirea pielii

Uleiul de pin poate fi util în cazul unei game variate de afecţiuni ale pielii, datorită capacităţilor sale antiseptice. Aceste afecţiuni includ psoriasis, acnee, furuncul, eczeme şi mâncărimi. Aplicat la nivel local, uleiul de pin poate fi folosit şi ca un remediu al scalpului, în cazul mătreţii şi al uscăciunii.

4. Acţionează ca un agent anti-viral

De asemenea, uleiul de nuci de pin ajută la protejarea organismului împotriva răcelii şi gripei obişnuite. Alături de un regim alimentar echilibrat şi o mulţime de alimente bogate în vitamina C, uleiul poate fi o modalitate minunată de a preveni răcelile.

5. Capacitate puternică de antioxidant

Prin neutralizarea radicalilor liberi, uleiul de pin ajută la încetinirea procesului de deteriorare celulară,  şi prin urmare a procesului de îmbătrânire. Antioxidanţii ne ajută la protecţia împotriva bolilor oculare, degenerării musculare, precum şi faţă de afecţiunile sistemului nervos.

6. Proprietăţi antibacteriene şi antifungice

Prin folosirea regulată, uleiul de pin poate ajuta la protecţia împotriva numeroaselor tipuri de infecţii fungice. De asemenea, are şi proprietăţi antibacteriene, fiind de mare ajutor în prevenirea infecţiilor bacteriene obişnuite, cum ar fi cele ale tractului urinar şi de piele.

7. Aromaterapie

Stimulează corpul şi mintea şi are un efect energizant asupra stării generale de bine a persoanei. Ca un agent de aromaterapie, uleiul de pin a fost folosit pentru a reduce oboseala suprarenală şi depresia uşoară.

8. Dezinfectant

Uleiul de pin este un agent de curăţare minunat şi poate fi adăugat la spray-urile sau deodorizantele de cameră pentru un efect de curăţare şi de împrospătare. Dezinfectanţii din ulei de pin sunt eficienţi în eliminarea multor microbi din gospodărie, inclusiv a mucegaiului, a sporilor de drojdie şi a bacteriei E.coli.

  •  Cercetarea uleiului de pin

Studiile au arătat utilitatea uleiului de pin în ceea ce priveşte ameliorarea infecţiilor bronşice. Ca un agent antibacterian şi antiseptic puternic, uleiul poate ajuta organismul să lupte împotriva infecţiilor. Ca un instrument al aromaterapiei, uleiul de pin poate fi folosit pentru prevenirea infecţiilor respiratorii.

Cercetările realizate de Centrul Medical al Universităţii Maryland au demonstrat că folosirea uleiului de pin în cazul infecţiilor tractului respirator este una importantă şi eficientă. De asemenea, cercetarea a arătat că folosirea uleiului de pin poate lupta împotriva infecţiilor sinusurilor şi răcelilor, atunci când este utilizat în procesul de inhalare a aburilor.

  • Avertismente şi efecte secundare ale uleiului de pin

Uleiurile esenţiale de pin ar trebui utilizate cu atenţie, fiind produse extrem de puternice. Dacă nu este diluat, uleiul de pin poate irita pielea şi membrana mucoaselor. Consumul intern poate fi periculos pentru sănătatea umană.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata