EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

Un piteştean a scăpat de la In Amenas fugind împreună cu alţi colegi

0

Un bărbat care a supravieţuit atacului terorist de la complexul In Amenas din Algeria a spus, într-o declaraţie acordată duminică presei la Piteşti, că a reuşit să scape fugind împreună cu mai mulţi colegi.

Liviu Floria, în vârstă de 46 de ani, a afirmat că a asistat la momentul în care mai multe persoane înarmate au pătruns în complex şi au început să captureze angajaţii.

„Un coleg care înţelegea limba araba ne-a confirmat că sunt terorişti şi au venit pentru a lua ostatici. Am fugit la mine în birou, ne-am ascuns, am stins luminile. În jurul nostru am auzit ţipete, urlete. După un sfert de oră au încercat să intre şi peste noi, dar din fericire uşa a rezistat şi au continuat să caute prin alte încăperi din clădire”, a povestit Liviu Floria.

Românul spune că a plecat din complex în cursul nopţii, împreună cu alţi şapte colegi, printre care şi un român. Fugarii au mers peste 30 de kilometri prin deşert, iar după aproximativ 15 ore au reuşit să se întâlnească cu un grup de militari algerieni.

„Dacă aş fi fost luat ostatic, probabil că nu mai vorbeam acum. Ne-am salvat singuri, prin forţele noastre, nu a venit nimeni să ne contacteze. (…) Am reuşit să dăm de armata algeriană şi ne-au predat armatei americane pe aeroport. Americanii ne-au dus cu un avion cargo la Ramstein, în Germania”, a spus Liviu Floria.

Din Germania, piteşteanul a fost preluat de autorităţile române şi a ajuns în ţară sâmbătă seara.

Doi cetăţeni români, ambii din judeţul Prahova, au murit în evenimentele de la In Amenas.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.