Algeria/ostatici: 37 de străini de opt cetăţenii diferite, un ostatic algerian şi 29 de terorişti au fost ucişi

Treizeci şi şapte de ostatici străini de opt cetăţenii diferite, un ostatic algerian şi 29 de terorişti au fost ucişi în timpul atacului şi luării de ostatici de săptămâna trecută de către un grup islamist la un complex pentru extracţia gazelor naturale de la In Amenas, în sud-estul Algeriei, a anunţat luni premierul algerian Abdelmalek Sellal, informează AFP, Associated Press şi Reuters.

‘Treizeci şi şapte de străini de opt naţionalităţi diferite’ au fost ucişi în episodul sângeros care a durat patru zile, a declarat Abdelmalek Sellal în cadrul unei conferinţe de presă. În plus, un algerian a fost ucis, totalul ostaticilor care şi-au pierdut viaţa ajungând la 38.

Citeste si:  Marii consumatori de energie ar putea returna ajutorul de stat privind exceptarea de la plata certificatelor verzi

În rândul teroriştilor, 29 dintre ei au fost ucişi şi alţi trei arestaţi, a menţionat premierul algerian. ‘Cei 32 de terorişti sunt veniţi din nordul Mali’, a menţionat el.

Totuşi, a ţinut el să precizeze, este vorba despre un bilanţ provizoriu. Cinci străini sunt în continuare daţi dispăruţi după atacul declanşat miercuri şi încheiat sâmbătă la complexul din sud-estul Algeriei.

Printre ostaticii străinii al căror deces a fost confirmat până acum se numără un francez, un american, doi români, trei britanici, şase filipinezi şi şapte japonezi. Un prim bilanţ oficial, publicat sâmbătă, se referea la 23 de persoane ucise, străini şi algerieni.

Citeste si:  MAE: Niciun român nu se află printre persoanele înregistrate decedate în cutremurul din Italia
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close