Cătălin Ivan: Dejunul parlamentarilor cazaţi la hotel în mandatul trecut a costat un milion de euro

Dejunul parlamentarilor care au fost cazaţi la hotel în mandatul trecut a costat un milion de euro, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan.

„S-au cheltuit foarte mulţi bani în ultimii ani, numai pentru micul dejun al parlamentarilor care erau cazaţi s-a cheltuit un milion de euro”, a spus Ivan, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

El a arătat că a aflat de aceste date „printre alte cifre” şi a precizat că este foarte important de ştiut că se fac reduceri şi la Camera Deputaţilor, iar bugetul nu va mai fi mai mare.

Citeste si:  UMB Spedition, aproape de insolvenţă din cauză că nu a primit banii de la MTI

Potrivit acestuia, parlamentarii, şi mai ales cei PSD, sunt solidari şi acceptă toate tăierile din banii lor şi din bugetul Camerei Deputaţilor.

Cătălin Ivan s-a referit şi la Statutul deputaţilor şi senatorilor şi a precizat că se doreşte punerea în acord a acestui statut cu cel al parlamentarilor din ţările Uniunii Europene.

„Statutul, am înţeles, are peste 76 de pagini, doar articolul 26 a stârnit controverse pentru că dl Toader (n.r. Mircea Toader – PDL) l-a luat şi l-a prezentat ca şi cum ar fi vorba despre superimunitate. (…) Eu sper să treacă de comisiile de specialitate, dar eu sper că ce se întâmplă afară bun să se întâmple şi la noi. Nu înţeleg de ce ar fi bun în afară şi nu ar fi bun în România cum nu înţeleg de ce doar parlamentarul este cel care ar putea fi arestat şi luat cu cătuşe fără să existe probe. Dl Zgonea ne-a prezentat în detaliu situaţia şi faptul că a avut avizul Parchetului pentru aceste modificări, mie îmi spune foarte multe”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Citeste si:  Preşedintele Băsescu: Sistemul sanitar nu este reformat, trebuie să punem cheltuielile sub control în mod real
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata