Consiliul Europei: Corupţia este cea mai mare ameninţare la adresa democraţiei

0

Corupţia este cea mai mare ameninţare la adresa democraţiei pe continentul european, a avertizat, marţi, 22 ianuarie,secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, cerându-le statelor membre să-şi intensifice lupta împotriva acestui fenomen, informează EFE.

Din ce în ce mai mulţi oameni de pe continent îşi pierd încrederea în statul de drept, a semnalat, într-un comunicat, reprezentantul organizaţiei paneuropene, care a plasat problema corupţiei deasupra crizei financiare, instituţionale şi de încredere prin care, în opinia sa, trece regiunea.

Jagland le-a cerut statelor membre ale Consiliului Europei să trateze ‘cu seriozitate’ recomandările organismelor de control ale acestuia şi a lansat un apel propriei sale instituţii pentru a acţiona imediat.

Potrivit acestuia, Consiliul Europei trebuie să se concentreze asupra unor priorităţi precum protecţia libertăţii de expresie şi a presei, promovarea diversităţii şi a protecţiei minorităţilor.

Thorbjorn Jagland, care a vorbit, marţi, în faţa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), a mai subliniat că organizaţia paneuropeană trebuie să combată corupţia şi să ajute guvernele să aplice reforme judiciare

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.