Mali: starea de urgenţă se prelungeşte cu 3 luni

Starea de urgenţă, intrată în vigoare în Mali din 12 ianuarie, a fost prelungită luni cu încă 3 luni, pentru „a asigura buna derulare a operaţiunilor militare desfăşurate pentru eliberarea regiunilor ocupate” ale ţării, a anunţat guvernul, transmite AFP.

Decizia a fost luată în cadrul unui consiliu de miniştri extraordinar, în timp ce soldaţii francezi şi cei din Mali au redobândit luni controlul asupra localităţilor Diabali şi Douentza (centru), localităţi aflate sub controlul islamiştilor.

„Buna derulare a operaţiunilor militare aflate în curs pentru eliberarea regiunilor ocupate din ţara noastră, şi necesitatea de a instaura şi de a menţine un climat social paşnic, impun prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul naţional”, conform comunicatului guvernamental.

În timpul stării de urgenţă toate reuniunile publice, adunările de orice fel, manifestaţiile pe domeniul public şi orice lucru de natură a tulbura liniştea publică sunt interzise. În cursul zilei de luni militari francezi şi din Mali au pătruns în Dibali (400 km nord de Bamako) şi Douentza (800 km nord-est de Bamako), două localităţi care au fost sub controlul islamiştilor.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.