Victor Ponta susţine că noul Cod de procedură civilă ar putea intra în vigoare pe 1 iulie 2013

0

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că noul Cod de procedură civilă ar putea intra în vigoare la 1 iulie, pentru ca în perioada de vacanţă judecătorească să se poate rezolva problemele logistice.

La finalul şedinţei Secţiei de procurori a CSM, Victor Ponta a spus că nu crede în intrarea în vigoare a noului Cod de procedură civilă la data de 1 februarie 2013, aşa cum fusese programat iniţial, având în vedere impactul asupra activităţii instanţelor.

”Există o discuţie pe care o cunosc, decizia aparţine ministrului Justiţiei şi CSM, ca intrarea în vigoare să se facă la momentul în care începe vacanţa judecătorească, pe 1 iulie, în aşa fel încât să ai practic două luni, iulie şi august, să rezolvi problemele logistice”, a explicat Ponta.

Pe de altă parte, premierul a spus că textul revizuit al Constituţiei ar putea trece prin Senat şi Camera Deputaţilor, la sfârşitul sesiunii parlamentare.

”În primul rând, trebuie să completăm Comisia de modificare a Constituţiei. Mi se pare că preşedintele Comisiei, domnul Buda, nici nu a mai fost ales parlamentar. Facem un forum constituţional format din oameni din afara Parlamentului: experţi, societate civilă, instituţii publice, care până la 5 mai trebuie să dea un raport pentru Comisia parlamentară. Eu cred că nu este prea ambiţios să ne propunem ca până la sfârşitul sesiunii parlamentare să avem textul revizuirii trecut prin Senat şi Camera Deputaţilor”, a adăugat Ponta.

Întrebat dacă şeful statului ar trebui să aibă un rol în alegerea noului preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Victor Ponta a răspuns: ”Eu cred că este normal ca preşedintele să nu aibă un drept de veto. Vă aduceţi aminte când a fost numită actuala preşedintă a Curţii Supreme, cred că un an de zile a durat. Ideea este ca preşedintele ţării să nu aibă un drept de veto a ceea ce decide CSM”.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.