Chiţoiu (PNL): Luăm în considerare o comasare a alegerilor europarlamentare cu cele prezidenţiale

0

Vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu a afirmat, marţi seara, într-o emisiune televizată, că la nivelul USL au fost discuţii şi se ia în considerare o comasare a alegerilor europarlamentare cu cele prezidenţiale în 2014.

„Da, luăm în considerare. Au fost discuţii la nivelul USL, dar numai în momentul când începem discuţiile pe modificarea Constituţiei se vor constitui grupuri de lucru la nivelul USL şi în momentul respectiv vor avea loc discuţii referitoare la unificarea celor două tipuri de alegeri: alegerile prezidenţiale şi europarlamentare. Bineînţeles că vor avea loc ulterior negocieri cu preşedintele României dacă este dispus să îşi întrerupă mandatul în luna mai, când vor fi alegerile europarlamentare, pentru că s-au decalat cu o lună la nivel european şi inclusiv în România, sau se va merge pe o formulă să se facă alegerile în luna mai şi să se preia mandatul la expirarea mandatului actual al preşedintelui”, a explicat Chiţoiu, într-o emisiune la Realitatea tv.

El a spus că USL este de acord cu reducerea numărului de parlamentari. „Da, da, da. Suntem de acord şi ne dorim să reducem numărul de parlamentari. (…) Dar nu unicameral, bicameral, cu 300 de parlamentari”, a spus vicepreşedintele PNL.

Întrebat dacă există deja stabilit un proiect în acest sens, Chiţoiu a spus că deocamdată nu.

„Se vor constitui două grupuri de lucru pe modificarea Constituţiei şi pe regionalizare. Principiile de la care se pleacă pentru elaborarea Constituţiei şi de asemenea pentru legislaţia secundară ce se elaborează în vederea regionalizării se stabilesc la nivel politic USL în funcţie de soluţiile pe care le propun aceste două grupuri de lucru. În prezent nu s-a luat o decizie asupra modalităţii de alegere a celor opt şefi de regiuni, depinde cum se vor numi, preşedinţi de regiune, guvernatori; încă nu s-a discutat şi nu s-a ajuns la o formulă, pentru că, aşa cum vă spuneam, se vor constitui două grupuri de lucru pentru modificarea Constituţiei şi de asemenea pe reforma administrativă”, a mai spus Daniel Chiţoiu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.