Gazele urât mirositoare scurse de la o uzină chimică din Franţa au ajuns pe coastele britanice

0

Un nor de gaze urât mirositoare provenind de la o uzină chimică din nordul Franţei a ajuns marţi şi pe coastele britanice, provocând panică în rândul locuitorilor din ambele ţări, informează Associated Press, adăugând că serviciile de intervenţii de urgenţă au primit sute de apeluri telefonice.

Ministerul francez de Interne a publicat un comunicat în care se afirmă că gazele scurse de la uzina chimică Lubrizol, din Rouen, nu prezintă un risc pentru sănătate. Pe lângă alte utilizări, mercaptanul, care nu este toxic, este adăugat gazului metan, care este indor, pentru a alerta astfel cetăţenii în cazul unor eventuale scurgeri de gaz.

Poliţia din oraşul de coastă britanic Hastings le-a dat asigurări locuitorilor că mirosul provine de la scurgerile de mercaptan de la uzina din Rouen. Poliţia din Londra a informat şi ea că a primit apeluri telefonice în care a fost anunţată că se simte miros de gaz în diferite părţi ale oraşului.

‘Având în vedere lipsa pericolului, locuitorii din zonele în cauză sunt rugaţi să nu mai apeleze serviciile de urgenţă’, a precizat în comunicat Ministerul de Interne francez.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.