Listările pachetelor minoritare la Transgaz şi Nuclearelectrica trebuie să se realizeze până la sfârşitul lunii aprilie

0

Listările pachetelor minoritare ale companiilor din energie au un nou termen de finalizare stabilit cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, până la sfârşitul lunii aprilie 2013 urmând să se realizeze primele două- Transgaz şi Nuclearelectrica, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, marţi, după întâlnirea cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale.

‘Listările au un termen – sfârşitul lunii aprilie. Nu toate. În legătură cu Romgaz, procedurile sunt mai îndelungate, la celelalte două, la Transgaz şi Nuclearelectrica, procedurile trebuie să se încheie până la finalul lunii aprilie’, a afirmat Varujan Vosganian.

Oficialul a adăugat că procedurile pentru introducerea managementului privat la companiile de stat ‘se vor derula cât mai rapid’.

Vosganian a adăugat că autorităţile trebuie să analizeze comportamentul economic al Complexurilor Energetice Hunedoara şi Oltenia.

‘În discuţie au fost şi Complexul Energetic Hunedoara şi Complexul Energetic Oltenia. Trebuie să vedem comportamentul economic al acestora’, a spus Vosganian.

Varujan Vosganian s-a întâlnit marţi cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, aflaţi în România începând din 15 ianuarie, pentru a şaptea şi a opta evaluare a acordului Stand By cu România. În cadrul vizitei, programată să se deruleze până pe 29 ianuarie, vor fi analizate subiecte precum evoluţiile recente ale economiei româneşti, reformele structurale şi bugetul pentru 2013.

Valoarea totală a actualului acord al FMI cu România este de 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300 la sută din cota pe care România o are la Fond.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.