Tratarea sindromului hiperkinetic conduce la încetinirea creşterii la pubertate, avertizează cercetători australieni

0

Cercetătorii australieni au descoperit că tratamentele împotriva tulburării cunoscute sub numele de hiperactivitate însoţită de deficit de atenţie (Attention Deficit Hyperactivity Disorder – ADHD), ce afectează în special copii, au ca efect advers o încetinire a creşterii în perioada pubertăţii, consemnează agenţia EFE citând mass-media locală.

Potrivit studiului realizat de Universitatea din Sydney, adolescenţii care au fost supuşi unui astfel de tratament timp de mai mult de trei ani cresc cu trei centimentri mai puţin decât ar fi normal în această perioadă a dezvoltării fizice. Cu toate acestea, nu este exclusă posiblitatea ca ei să ajungă le înălţimea normală când ating vârsta adultă.

În plus, copii cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani (care au fost subiecţii studiului) sunt mai slabi, în timp ce aceia cu vârste între 14 şi 16 ani sunt nu doar mai slabi ci şi mai scunzi decât ar fi normal.

În consecinţă, autorii studiului recomandă medicilor care prescriu medicamente împotriva ADHD să fie atenţi la doza optimă ce permite maximizarea efectelor terapeutice şi în acelaşi timp reduce cât mai mult efectele negative asupra dezvoltării fizice a copiilor.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.