13 spitale trec din subordinea Ministerului Transporturilor la Ministerul Sănătăţii

0

13 spitale vor trece din subordinea Ministerului Transporturilor la Ministerul Sănătăţii în 30 de zile de la publicarea Ordonanţei privind reorganizarea reţelei sanitare din subordinea MT, al cărei proiect a fost postat pe site-ul instituţiei spre consultare publică.

Proiectul de act normativ prevede transferul a 13 unităţi sanitare cu paturi din subordinea Ministerului Transporturilor în subordinea Ministerului Sănătăţii, precum şi desfiinţarea Casei Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor Construcţiilor şi Turismului, precum şi preluarea activităţi acesteia de către Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, respectiv de către Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti sau de către casele de asigurări de sănătate judeţene, după caz.

Astfel, vor trece la MS spitalele clinice CFR din: Iaşi, Cluj Napoca, Timişoara, Ploieşti, Galaţi, Constanţa , Braşov, Paşcani, Simeria, Oradea, Craiova, Sibiu şi Drobeta Turnu Severin.

Ministerul Transporturilor va păstra doar două spitale: Spitalul Clinic Witting Bucureşti şi Spitalul CF 2 Bucureşti. Acestea vor rămâne în subordinea Ministerului Transporturilor pentru ca desfiinţarea lor să nu pună în pericol proiectele cu finanţare europeană aflate în derulare.

Totodată, proiectul publicat pe site-ul MT prevede că vor fi transferate atribuţiile şi competenţele Ministerului Transporturilor, rezultând din calitatea de ordonator principal de credite al unităţilor sanitare din reţeaua proprie, în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Va avea loc, odată cu intrarea în vigoare a proiectului propus, transferul activităţii de medicină preventivă, avizare şi autorizare sanitară şi inspecţia sanitară de stat de la Ministerul Transporturilor la Ministerul Sănătăţii.

Proiectul prevede şi asigurarea finanţării activităţii de asistenţă medicală şi psihologică pentru personalul din transporturi cu atribuţii în siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii, respectiv prin bugetul Ministerului Transporturilor corespunzător unităţilor sanitare cu paturi aflate în subordine.

Casa de Asigurări de Sănătate a Ministerului Transporturilor va fi transferată la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), a anunţat la sfârşitul anului trecut, în cadrul unei conferinţe de presă, noul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.

Oficialul a afirmat că a găsit în subordinea Ministerului Transporturilor spitale şi o casă de asigurări de sănătate. Potrivit acestuia, spitalele CFR din ţară vor fi trecute în subordinea CNAS sau, după caz, a administraţiilor locale.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.