Andreea Marta, soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, trimisă în judecată

Andreea Marta, soţia lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, a fost trimisă joi în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzată de prostituţie şi proxenetism. În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei Maria Magdalena Lungu, sora Andreei Marta, Victoria Spânu şi Vasile Panait.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Andreea Marta şi Maria Magdalena Lungu au coordonat activitatea unei grupări, procedând la racolarea unor persoane cu o situaţie materială foarte bună, cărora le-au facilitat întreţinerea de raporturi sexuale cu diferite tinere, în schimbul plăţii unor importante sume de bani.

Citeste si:  Fostul deputat William Brînză, ridicat de procurorii DIICOT

Activităţile de prostituţie – proxenetism au avut loc în principal pe teritoriul României, în Bucureşti, Braşov şi, la cerere, la diverse petreceri organizate în alte localităţi din ţară, dar şi pe teritoriile altor ţări: Italia, Elveţia şi Principatul Monaco.

Tinerele care practicau prostituţia erau racolate de către membrii grupării din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri – cetăţeni români sau străini sau persoane din lumea mondenă.

Citeste si:  Ministerul Justiţiei a publicat anunţul pentru selecţia procurorului general al României şi al procurorului şef al DNA

Andreea Marta şi Maria Magdalena Lungu au fost reţinute în luna iulie 2012 şi ulterior eliberate de instanţă.

Dosarul se va judeca la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata