ArcelorMittal va suprima 1.300 de locuri de muncă în Belgia

0

Gigantul mondial din domeniul oţelului ArcelorMittal şi-a anunţat joi intenţia de a închide mai multe instalaţii relevante pentru ‘faza rece’ a procesului de prelucrare din regiunea belgiană Liege, ceea ce ar urma să provoace suprimarea a 1.300 de locuri de muncă, relatează AFP, citând o sursă sindicală.

‘Este vorba despre 1.300 /de locuri de muncă eliminate/ pe lângă cele 790’ vizate de închiderea ‘fazei calde‘ anunţată în octombrie 2011, a declarat pentru agenţia franceză de presă un responsabil local al sindicatului CSC, David Camerini.

La 30 noiembrie, cu ocazia încheierii unui acord asupra planului social legat de închiderea fazei calde, după săptămâni de tensiuni cu sindicatele, conducerea ArcelorMittal şi-a confirmat intenţia de a investi 138 de milioane de euro în ‘faza rece’ de la Liege, pe care a descris-o ca având o importanţă ‘strategică’. Însă sindicatele au denunţat de mai multe săptămâni întârzierile apărute în concretizarea acestor proiecte. Organizaţiile sindicale au făcut apel la grevă în ansamblul unităţilor deţinute de compania luxemburgheză la Liege, potrivit agenţiei de presă Belga.

Solicitând din nou o ‘naţionalizare’ a utilajelor în vederea relansării unei siderurgii integrate la Liege, sindicatul socialist FGTB a anunţat de miercuri ‘un cuvânt de ordine la grevă imediată’ în cazul anunţării unor noi închideri, dar şi o ‘manifestaţie de anvergură’ în faţa sediului companiei din Luxemburg, ‘în coordonare cu organizaţii sindicale din alte ţări’.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.