Băsescu: Nu trebuie uitat modelul înaintaşilor noştri; să le urmăm aspiraţiile care au dus la uniune naţională

0

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, joi, 24 ianuarie,un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, în care subliniază faptul că nu trebuie uitat modelul înaintaşilor noştri, având astăzi datoria de a le urma şi respecta aspiraţiile care i-au motivat să ducă la îndeplinire ţelul de uniune naţională.

”Unirea Principatelor Române într-o singură ţară la 24 ianuarie 1859 a fost un act de înaltă voinţă politică şi de solidaritate naţională. Unirea Principatelor a fost un prim moment al afirmării românilor ca naţiune, dar şi un moment care a marcat orientarea noului stat spre spaţiul de civilizaţie occidental şi spre valorile sale. Cu perseverenţă, în deceniile care au urmat, suveranitatea legii, responsabilitatea politică şi modernizarea instituţiilor au devenit fundamentul noii naţiuni. Modelul înaintaşilor noştri nu trebuie uitat, nouă ne revine astăzi datoria de a le urma şi de a le respecta aspiraţiile care i-au motivat să ducă la îndeplinire înaltul ţel de uniune naţională”, se arată în mesajul preşedintelui, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

În Bucureşti, precum şi în alte oraşe din ţară, au fost organizate joi o serie de manifestări omagiale, dedicate împlinirii a 154 ani de la Unirea Principatelor Române.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.