EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Siria: Primele rachete Patriot din Turcia vor deveni operaţionale la sfârşitul acestei săptămâni

0

Primele rachete Patriot desfăşurate în Turcia, în cadrul unei misiuni a NATO, vor deveni operaţionale la sfârşitul acestei săptămâni, iar sistemul va fi în totalitate pus la punct până la sfârşitul acestei luni, a declarat miercuri, la Bruxelles, un responsabil al Alianţei Nord-Atlantice, informează AFP.

‘Credem că vom avea o capacitate operaţională în acest week-end, acesta este obiectivul nostru’, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă generalul Gary Deakin, însărcinat cu coordonarea acestei operaţiuni de la crtierul general al NATO din Europa.

Această primă unitate de rachete sol-aer, furnizate de Olanda şi debarcate marţi în Turcia, va fi desfăşurată la Adana (sud-vest). ‘Ea va fi conectată la sistemul de comandă al NATO şi va fi gata pentru a apăra populaţia’, a declarat ofiţerul britanic.

Rachetele Patriot puse la dispoziţia NATO de către Germania vor fi poziţionate în zilele următoare la Maras, o sută de kilometri spre nord-est, iar cele oferite de SUA vor fi amplasate la Gaziantep, puţin mai departe de-a lungul frontierei cu Siria, a precizat generalul.

‘Sperăm că vom putea fi în totalitate operaţionali la sfârşitul lunii’, a precizat el, explicând că desfăşurarea acestor rachete s-a derulat până acum fără probleme. Din acel moment, ‘vom fi în măsură să furnizăm protecţie unui număr de aproximativ 3,5 milioane de turci’, a adăugat generalul Gary Deakin.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.