Ai teren agricol? Cât îţi va lua statul impozit pe venitul fictiv din 2013

3

Nouă abordare fiscală a statului român vizavi de agricultori: plantezi ceva, iei subvenţia şi, cu banii europeni, plăteşti impozit la Fisc. Există limite de suprafaţă sau de număr de animale pentru care nu se plăteşte impozit, dar acestea sunt pe alocuri destul de mici, notează economica.net.

Spre exemplu, la vie e de 0,5 hectare, după care eşti obligat la plata unui impozit fix pe hectar, calculat în birourile Ministerelor Agriculturii şi al Finanţelor.

Agricultorii, persoane fizice, vor plăti din acest an impozit pe venit de 16% pe o sumă fixă pe care guvernul crede că aceştia ar câştiga-o din creşterea unui animal sau din cultivarea unei suprafeţe de teren. La această sumă fixă se va plăti şi o contribuţie pentru sănătate, de 5,5% din suma fixă, denumită normă de venit.

Există totuşi limite de la care aceste dări se plătesc obligatoriu. De exemplu, dacă ai două vaci nu plăteşti. Dacă ai de la trei în sus, începi să plăteşti. Statul a calculat că o vacă ţi-ar aduce anual 453 de lei.

Asta înseamnă că impozitul anual pentru a treia vacă ar fi de 72 de lei, plus contribuţia la asigurările de sănătate, vine aproape 100 de lei pe cap de vacă „suplimentară” pe an.

Atenţie! Norma de venit e aceeaşi pentru fiecare animal în parte, afară de cele două pentru care nu se plăteşte impozit.

La terenuri cultivate lucrurile se complică şi mai mult pentru proprietari. Mai întâi că limitele neimpozabile sunt extrem de mici, iar apoi că normele de venit stabilite la hectar sunt extrem de mari.

loading...
Citește și
3 Comentarii
  1. dorianawhite spune

    se iau o gramada de taxe si bani si se arunca in buzunarele smecherilor….o conducere care nu isi iubeste poporul…macar de ar investi o parte sa imbunatateasca conditiile de munca si de crestere a animalelor

  2. castravete spune

    cam bine… o surpriza placuta exact pentru votantii lor!!!bravaaaa copy-paste boc!!!

  3. flo68 spune

    da.,foarte frumos,toti cei care au votat USL acuma se pling . asa ne trebuie,deci platim o data impozit pe teren,in motorina platim ca prosti taxe de drum cu toate ca acea motorina nu se foloseste pe drumurile patriei,piata de desfacere nu ai pentruca jmecherii aduc toate produsele de afara si tu nu ai unde sa-ti vinzi porcul,vitelul,mielul si alte produse,laptele il preiau niste jmecheri de la taran la un pret de nimica si-l dau la fabricile de prelucrare la pret dublu.cei care vorbesc ca ,vezi doamne tarani traiesc bine si nu platesc nimica sa vina si ei la tara si sa vada cit de usor este.sau li se pare ca ei sint mai deosebiti pentruca sau nascut la oras.nu noi ne alegem unde ne nastem.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.