Andreea Paul: PDL va depune aproximativ 9.000 de amendamente la bugetul pe 2013

0

Partidul Democrat Liberal va depune peste 9.000 de amendamente la proiectul de buget pentru 2013 pe care îl consideră unul al ”stagnării” şi ”fără viziune economică”, în jur de 6.000 fiind amendamente dintre cele propuse la dezbaterea bugetului pe 2012 de parlamentarii USL, iar restul – iniţiative proprii ale democrat-liberalilor centrate pe crearea de noi locuri de muncă şi pe relansarea economică, a declarat, joi, vicepreşedintele PDL Andreea Paul.

„După ce USL a mers opt luni de zile împotriva dezvoltării economice şi au trântit creşterea economică în anul 2012 la 0,2%, după ce au promis soluţii miraculoase românilor, avem astăzi pe masa Parlamentului un buget al stagnării, un buget anti-dezvoltare, un buget anti-creştere economică, un buget fără nicio construcţie economică sau viziune. Avem un buget al promisiunilor neonorate şi al speranţelor deşarte”, a afirmat Andreea Paul, într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, „nicicând România nu a avut un buget mai socialist, mai orientat spre consum şi spre alimentarea birocraţiei”.

„Acest buget nu este altceva decât paşaportul de trecere a PNL la socialism. Nu am văzut nicio firimitură de liberalism în această construcţie bugetară. (…) Bugetul USL este un buget construit împotriva clasei de mijloc, a agricultorilor, a IMM-urilor, a celor care au obrăznicia de a munci şi a avea. (…) USL nu vrea altceva decât să relanseze creşterea economică prin noi taxe şi impozite, respectiv prin alimentarea birocraţiei”, a spus Paul.

Ea a precizat că PDL pregăteşte în aceste zile multe amendamente centrate pe relansarea economică şi pe crearea de noi locuri de muncă.

„Vom readuce aproximativ 6.300 de amendamente care rămân valabile dintre cele pe care le-au propus parlamentarii USL la dezbaterea bugetului pentru anul 2012 şi la acestea adăugăm cel puţin 3.000 de amendamente noi centrate pe soluţii la problemele reale ale românilor, pe crearea locurilor de muncă şi pe relansarea creşterii economice. Este scandalos că la interval de câteva zile vedem cum perspectivele de creştere economică pentru anul 2013 se contractă. De la 2,2% la 1,8%. La alte câteva zile de la 1,8% la 1,6%, iar acum analiştii trag semnale grave de alarmă că vom avea dificultăţi în a atinge o creştere economică de 1%”, a susţinut Andreea Paul.

Potrivit acesteia, „lucrul cel mai grav este că această construcţie bugetară s-a centrat pe consum, pe alimentarea birocraţiei şi pe tăierea banilor de la investiţii şi de la programele cu finanţare rambursabilă externă”.

„În cazul cheltuielilor de capital, diminuarea este de 26%. În cazul programelor cu finanţare rambursabilă diminuarea pe care o propune USL este de 28%. În schimb avem creşteri cu cheltuielile de personal de 14%, avem propuneri de creşteri ale indemnizaţiilor şi sporurilor celor angajaţi în administraţiile publice locale.

Aşadar, cele mai multe amendamente se centrează pe continuare programelor lansate de PDL, când eram la guvernare, pentru stimularea creării de locuri de muncă, pentru a sprijini IMM-urile, pentru a facilita întregului mediu de afaceri supravieţuirea. (…) Deci aici se va concentra cea mai mare parte a amendamentelor, după care, sigur, fiecare parlamentar este purtătorul unor interese locale particulare pe care ei le transpun în amendamente pe fiecare colegiu uninominal acolo unde au câştigat”, a mai declarat vicepreşedintele PDL.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.