Antonescu: Cât timp nu există un motiv, tema suspendării preşedintelui nu e de actualitate

0

Subiectul vizând suspendarea preşedintelui nu este unul de actualitate cât timp nu a încălcat Constituţia, dar nici nu se poate negocia cu el, a declarat joi liderul PNL, Crin Antonescu, nuanţând astfel o afirmaţie a vicepreşedintelui liberal Sorin Frunzăverde în a cărui opinie „cu Traian Băsescu nu trebuie negociat, trebuie suspendat”.

„Câtă vreme nu există un motiv, o încălcare a Constituţiei de către domnul Băsescu, sigur că nu este de actualitate (tema suspendării, n.r.). Ca valoare axiomatică, enunţul lui Frunzăverde: ‘cu Băsescu nu se negociază, Băsescu se suspendă’, da, împărtăşesc acest enunţ şi sunt convins că este împărtăşit de majoritatea fruntaşilor din PNL. Numai că e la fel de adevărat că nu putem să discutăm niciodată şi nu poate fi de actualitate preocuparea asta pentru suspendarea cuiva, în speţă a preşedintelui, fără o încălcare a Constituţiei”, a afirmat Crin Antonescu la Antena 3.

Pe de altă parte, el a aprobat afirmaţia că „nu are niciun rost să negociezi ceva cu Traian Băsescu” şi a susţinut că, în întâlnirea pe care a avut-o cu şeful statului şi la care a participat şi premierul Victor Ponta, „nimeni nu a sugerat o negociere”.

Preşedintele Senatului, primul ministru şi şesul statului au avut o întâlnire la începutul acestei săptămâni în care au abordat tema Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) şi ideea comasării alegerilor, evocată de premier.

„După aceea Băsescu, în răspunsul său la discuţia publică a lui Victor Ponta, nu la vreo întrebare a lui Victor Ponta, a pus lucrurile în termeni de negociere şi a început să facă tot felul de propuneri nu doar neserioase, dar şi nesincere”, a afirmat Antonescu, fără să menţioneze propunerile avansate de şeful statului.
Întrebat dacă va mai da curs unor solicitări de a se întâlni cu şeful statului, liderul liberal a răspuns că va accepta dacă subiectul discuţiilor va viza îndatoririle sale oficiale ca preşedinte al Senatului sau ca senator.

„Numai că nu trebuie să confundăm aceste lucruri nici cu amiciţia, nici cu uitarea a şapte milioane de voturi. Premierul chiar a stârnit anumite suspiciuni spunând-o mai des, pentru că e premier, există nişte responsabilităţi ale anumitor funcţii, ori ‘guvernator’ – cum îi spuneţi – oficial, birocratic, formal, într-o anumită poziţie şi din această pricină este nevoie să ai uneori comunicare”, a spus Antonescu.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.