Antonescu: Sper că USL va modifica legea electoală anul acesta, cred că va întruni consensul partidelor parlamentare

0

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seara că speră ca USL să opteze anul acesta pentru modificarea legii electorale, punctând că el consideră că acest demers va întruni consensul tuturor partidelor parlamentare.

Întrebat dacă USL are de gând să schimbe legea electorală anul acesta, Antonescu a răspuns că are această convingere. „Sper că va fi opţiunea USL pentru că şi legile pe baza cărora se organizează alegerile locale, să nu mai vorbim de legea alegerilor parlamentare, sunt nedrepte, în cel de-al doilea caz chiar aberante”, a spus Antonescu, la Antena 3.

El a susţinut că acest demers va întruni consensul partidelor parlamentare. „Eu cred că va fi consens pentru că cel puţin din ce discut şi din ce aud discutându-se în Parlament la toate grupurile parlamentare cam toată lumea s-a convins că dacă vrem proporţionalitate trebuie să revenim la liste, dacă ne luăm riscul într-un peisaj electoral cum este cel din România, pentru un peisaj în valuri (…) atunci pentru votul uninominal trebuie să facem un uninominal pur şi dur într-un tur sau în două tururi”, a spus liderul PNL.

Antonescu a mai afirmat că esenţial, în opinia sa, este cum vor arăta Constituţia şi legile electorale.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.