Aproximativ 30 de localităţi, rămase fără energie electrică din cauza viscolului

0

Aproximativ 30 de localităţi – cu un total de peste 17.600 de consumatori – au rămas fără curent electric din cauza viscolului din ultimele ore, cel mai afectat fiind judeţul Buzău, cu 13 comune nealimentate.

„Situaţia este destul de dinamică. (…) În total, circa 17.660 de consumatori au rămas fără curent”, a afirmat un reprezentant al ministerului Energiei la comandamentul de iarnă reunit vineri la Palatul Victoria.

El a precizat că 14 echipe lucrează la remedierea defecţiunilor, dintre care nouă sunt în judeţul Buzău, două la Brăila şi trei la Galaţi.

Prefectul de Buzău a informat că în judeţul său 13 comune sunt fără curent şi că vântul face dificilă remedierea situaţiei.

„Cele mai mari probleme le avem în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică. Faţă de ultima raportare, când aveam 17 comune nealimentate, în momentul de faţă mai avem 13. Se lucrează cu 26 de echipe mixte pentru remedierea defecţiunilor. Avem asigurări că până la orele 15,00-16,00 vor fi puse în funcţiune, sub rezerva că dacă vântul se va menţine la această intensitate, îngreunează munca”, a spus prefectul.

În Vrancea, trei localităţi au rămas fără curent.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.