CNA a aprobat eliminarea din grila RCS&RDS a canalelor Discovery

0

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au aprobat, joi, solicitarea RCS&RDS de eliminare din grila sa a canalelor Discovery.

 „Nu putem interveni pe piaţă. Ea se autoreglează”, a spus preşedintele CNA, Laura Georgescu.

Reprezentantul Discovery, Ana Dodea, a cerut amânarea dezbaterii cererii RCS&RDS până se vor pronunţa ANPC şi Consiliul Concurenţei, dar Laura Georgescu a afirmat că în momentul în care vor apărea eventuale situaţii noi CNA ar putea reanaliza solicitarea.

Alexandru Jucan, singurul membru CNA care a votat împotriva aprobării cererii RCS&RDS şi a pledat cauza Discovery, a precizat că doreşte să apere interesul publicului.

„CNA a făcut greşeala ca unui cablist să i se dea licenţă pentru propriul post de televiziune – Digi 24”, a spus Jucan, care pe 27 noiembrie 2012 şi-a exprimat nemulţumirea faţă de eliminarea Discovery Channel din grila RCS&RDS purtând la şedinţa Consiliului un tricou cu sigla acestui post.

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au hotărât pe 4 decembrie 2012 să adreseze o solicitare Consiliului Concurenţei şi ANPC pentru a se pronunţa în legătură cu eliminarea din grila RCS&RDS a canalelor Discovery.

Discovery Communications a reclamat pe 3 decembrie 2012 CNA „eliminarea abuzivă a canalelor Discovery din reţeaua RCS&RDS”.

Structura CNA s-a modificat din 20 decembrie 2012 ca urmare a expirării mandatelor a şase membri şi intrării în vigoare a hotărârii Parlamentului din 30 noiembrie prin care au fost numiţi alţi şase membri titulari.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.