Dacian Cioloş: Votul din PE confirmă principiile formulate de Comisia Europeană privind reforma PAC

0

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, a afirmat joi, după deciziile adoptate de eurodeputaţii din comisia de specialitate a legislativului comunitar, că votul confirmă principiile formulate de Comisia Europeană (CE) privind reforma Politicii Agricole Comune (PAC) şi arată că propunerile prezentate în octombrie 2011 constituie un punct de echilibru pentru un număr mare de subiecte, informează un comunicat al CE dat publicităţii la Bruxelles.

Dacian Cioloş salută votul membrilor Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) din Parlamentul European (PE) privind viitoarea reformă a PAC. ‘Este pentru prima oară când procedura de codecizie este aplicată unei reforme a PAC. În acest nou context, deputaţii europeni, raportorii şi shadow-raportorii au făcut eforturi considerabile’, susţine comisarul european pentru agricultură, adăugând că ‘aceste eforturi trebuie să continue până la sfârşitul procesului pentru a da, cât mai repede, perspective concrete agricultorilor europeni’.

‘Sunt bucuros că acest vot confirmă principiile formulate de CE. Arată că propunerile prezentate pe 12 octombrie 2011 constituie un punct de echilibru pentru un număr mare de subiecte, inclusiv o distribuţie mai echitabilă a subvenţiilor directe, plafonarea plăţilor, noţiunea de agricultor activ, înverzirea – 30% din primul pilon, sprijinul pentru tinerii agricultori, o politică de dezvoltare rurală mai eficientă, orientată spre inovare şi spre întărirea organizaţiilor de producători’, a adăugat oficialul european.

Cioloş precizează că aşteptările exprimate de cetăţeni în cadrul dezbaterii publice privind viitorul PAC trebuie să se regăsească ‘într-un set de măsuri simple, coerente, cu garanţii de eficienţă, fără dublă finanţare’.

‘În acest spirit voi analiza în detaliu elementele de îmbunătăţire propuse de comisia de agricultură. Faza finală a negocierilor va putea începe după adoptarea bugetului UE pentru perioada 2014-2020. Parlamentul European şi Consiliul vor putea adopta apoi, fiecare, mandatul de negociere, care va deschide calea negocierilor între PE, Consiliu şi CE’, conchide comisarul european pentru agricultură.A

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.