Dolj: O infirmieră este cercetată disciplinar după ce a făcut public cazul unei batrâne lovite de o asistentă

1

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Dolj a decis, joi, cercetarea disciplinară a infirmierei Georgeta Gabroveanu de la Centrul de Îngrijiri ‘Complexul Sfânta Maria’ din Craiova şi suspendarea contractului de muncă după ce aceasta a făcut public cazul unei femei bolnave de 76 de ani căreia o asistentă i-ar fi rupt mâna după ce a lovit-o.

De asemenea, conducerea DGAPPC Dolj a decis ca şi asistenta Andreea Dămureanu, acuzată de infirmieră că i-ar fi rupt mâna bătrânei, să fie cercetată disciplinar şi să-i fie suspendat contractul de muncă pe perioada anchetei.

Infirmiera Georgeta Gabroveanu a declarat presei în urmă cu două zile că în data de 12 ianuarie asistenta Andreea Dămureanu a lovit şi i-a rupt mâna unei bolnave de 76 de ani, cu afecţiuni psihice, fără aparţinători, pe motiv că femeia nu dorea să îşi ia medicamentele. Potrivit infirmierei, în urma lovirii femeia a avut dureri foarte mari, însă nimeni nu a transportat-o imediat la urgenţă. Abia a doua zi femeia a fost dusă la urgenţă unde i-a fost pusă mâna în ghips.

‘Acest caz incredibil care s-a întâmplat în acest centru era cunoscut de toată lumea, dar se dorea muşamalizarea lui, pentru că asistenta cu comportament violent este soţia unui lider de sindicat din administraţia publică, iar colega ei de tură este rudă prin alianţă chiar cu unul dintre şefii DGASPC Dolj. Este sub demnitatea umană să loveşti o persoană lipsită de apărare, cu atât mai mult când eşti cadru medical. Acum înţeleg că se spune despre bolnavă că ar fi fost agresivă.

Păi dacă şi femeia asta este o persoană agresivă … când nu a ridicat la nimeni mâna. Decizia de suspendare a contractului meu de muncă este abuzivă şi se doreşte intimidarea celor care ştiu neregulile de aici. Eu nu aş fi făcut public cazul dacă conducerea centrului şi a DGASPC Dolj ar fi luat măsurile care se impun într-o astfel de situaţie. Ori ei au sesizat poliţia şi au dus-o pe bătrână la IML după ce a apărut cazul în presă. Asta spune multe. Iar acest caz a fost picătura care a umplut paharul, pentru că nu este un accident singular’, a declarat presei Georgeta Gabroveanu.

Directorul DGASPC Dolj, Florin Stancu, a declarat că atât infirmiera, cât şi asistenta sunt cercetate disciplinar, prima pentru că nu a respectat regulamentul de ordine interioară al instituţiei, iar cea de-a doua pentru incidentul din data de 12 ianuarie.

‘Având în vedere că este un caz în care este posibil să se fi folosit forţa, am făcut o sesizare la poliţie pentru cercetarea tuturor salariaţilor care s-au aflat pe tura respectivă. De asemenea, în cursul zilei de miercuri bolnava a fost transportată la IML în vederea efectuării unei expertize al cărei rezultat sperăm să îl avem la începutul săptămânii viitoare’, a precizat şeful DGASPC Dolj.

loading...
Citește și
1 Comentariu
 1. Gabi spune

  Lacrimogen cazul, intr-adevar…

  O asistenta acuzata, dar careia nimeni nu i-a luat nicio declaratie… Ce mai conteaza. Da mai bine asa.

  O infirmiera eroina nationala. Un simbol. Avertizor de integritate, nu alta !

  Dar daca vinovatia nu s-a stabilit conteaza?

  Mai sunt destule pietre de aruncat. Cine continua?…

  Catre cine tintesc pietrele ?…

  Infirmiera este lider la nivelul centrului al unui sindicat nereprezentativ. Conteaza ?

  Seful ei a lucrat in sistem, dar a fost descoperit cu oale lipsa la serviciu, apoi alungat…, a plecat spre alte zari… Frustrat. Conteaza si asta ?

  Cei cativa membri de sindicat ai infirmierei s-au reintors, rand pe rand, in organizatia reprezentativa, lasand-o aproximativ singura. Asta conteaza?

  Vineri infirmiera s-a pronuntat in fata intregului colectiv ca o va face „vedeta” pe asistenta vinovata de a fi sotia cuiva. Conteaza si asta ?…

  Regulamentul institutiei publice obliga toti angajatii sa raporteze ierarhic orice fapta descoperita, sa pastreze confidentialitatea si sa se abtina de la a afecta prestigiul institutiei si… atentie!, increderea publicului in serviciul public. Daca infirmiera s-a adresat direct canalelor infometate de stiri cu sange sau asemenea, trecand peste sefii sai, neadresandu-se nici altor institutii abilitate, punand in pericol prin circ credibilitatea unei institutii publice care tocmai acest rol il are, asta conteaza ?…

  Daca, intrebata de colegii sai in ce calitate vorbeste, aceasta ar fi raspuns: „in calitate de lider de sindicat”… Evident al unui sindicat mic, sperand sa ajunga sa ia locul celui mare,… Asta are importanta ?…

  Daca toate acestea nu conteaza, atunci DA !!!
  Infirmiera este cinstita, e curata, e avertizor de integritate. E curat simbol !!

  Dar daca nu? Daca cei din spatele ei o vor arunca la gunoi dupa ce isi va termina treaba, asta mai conteaza??…

  Atunci va veti mai interesa de soarta infirmierei, stimati „privitori” (ca sa il citam pe Florin Piersic, ca tot i-a fost ziua aniversara)…

  Da, Doamne, Rumânului, mintea ce de pe urma !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.