EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,29 RON
(-0.38%)
GBP
5,38 RON
(-0.75%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(-0.01%)
BYN
1,75 RON
(-0.28%)
CAD
3,16 RON
(-0.09%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,98 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(-0.28%)
CZK
0,18 RON
(+0.12%)
INR
0,06 RON
(-0.11%)

Fotbal: Preşedintele FIFA crede că retrogradarea este o măsură potrivită în cazurile de rasism

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Sepp Blatter, a sugerat că retrogradarea este o măsură potrivită în cazul echipelor ai căror suporteri se fac vinovaţi de rasism.

„Discriminarea şi rasismul sunt omniprezente, iar în astfel cazuri fotbalul este victima societăţii. Lumea fotbalului nu poate fi făcută responsabilă pentru un rău care priveşte întreaga societate. Aşa cum am spus deja, înţeleg şi susţin reacţia lui Boateng (jucătorul lui AC Milan, care a părăsit terenul după ce a fost victima unui incident rasist – n.red). El a transmis un semnal puternic, iar acum depinde de noi să luăm măsurile potrivite. După părerea mea, ar trebui să cerem asociaţiilor naţionale şi confederaţiilor, în special comisiilor de disciplină, să se arate ferme în această privinţă. Penalităţile financiare nu sunt suficiente. Rămâne posibilitatea de a condamna clubul să joace cu porţile închise, însă cred că cele mai mai bune soluţii sunt depunctarea şi retrogradarea. Într-adevăr, consider că echipele sunt vinovate pentru comportamentul suporterilor lor”, a precizat Blatter într-un interviu publicat joi pe site-ul oficial al FIFA.

Federaţia internaţională a obligat recent selecţionatele Ungariei şi Bulgariei să dispute cu porţile închise următoarele lor meciuri din preliminariile Cupe Mondiale 2014, din cauza comportamentului antisemit sau rasist al suporterilor lor, avertizând federaţiile celor două ţări că riscă sancţiuni şi mai dure, precum depunctarea sau excluderea din competiţie, în cazul în care astfel de incidente se vor repeta.

În urma deciziei FIFA, Ungaria va fi obligată să dispute fără spectatori partida cu România din cadrul Grupei D a preliminariilor CM 2014, programată pe 22 martie, la Budapesta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata