Lista marilor proiecte de infrastructură finanţate cu prioritate în 2013

0

Guvernul a nominalizat în buget 14 mari proiecte de infrastructură care vor fi finanţate cu prioritate în acest an. Pentru acestea s-a prevăzut o sumă totală de 5,8 miliarde de lei iar banii provin, în mare măsură, din fonduri europene nerambursabile, scrie economica.net.

Guvernul a selectat proiectele de infrastructură care vor fi finanţate cu prioritate în acest an. Din 14 proeictele alese nouă sunt de autostrăzi, potrivit informaţiilor din bugetul  pentru 2013. Încă trei sunt căi ferate şi unul este construcţia centrului de la Măgurele unde va fi făcut cel mai mare laser din lume.

Pentru Autostrada Orăştie – Sibiu se vor aloca 700 de milioane de lei, integral din fonduri europene nerambursabile.

Autostrada Cernavodă-Constanţa va primi 435 de milioane de lei din care 9 milioane reprezibntă asistenţă externă neramursabiă, restul fiind tot finanţare externă  însă rambursabilă.

Autostrada Lugoj-Deva va primi 430 de milioane de lei, integral din fonduri europene nerambursabile.

La Autostrada Bucureşti-Braşov se vor da doar bani de la buget. Pentru acest an sunt prevăzute 369 de milioane de lei.

Varianta de ocolire a oraşelor Deva şi Orăştie la nivel de autostradă este un proiect ce va primi o alocare bugetară de 324 de milioane de lei, integral de la bugetul de stat.

Autostrada Arad – Timişoara şi by-pass Arad va fi finanţată cu 250 de milioane de lei, din care 19 milioane de lei din fonduri nerambursabile iar restul din credite externe.

Varianta de ocolire a municipiului Constanţa „înghite” 246 de milioane de lei din care 72 de milioane sunt bani neramursabili iar restul credite angajate.
Autostrada Braşov-Cluj-Borş primeşte o sumă de 188 de milioane de lei, integral din bugetul de stat.

Pentru autostrada Nădlac-Arad se alocă o sumă de 170 de milioane de lei. Banii provin în totalitate din fonduri externe nerambursabile.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.